dinsdag 14 juni 2016

Mei 29 2016 Een hele mooie adoptie.

Yola

Jullie weten langzamerhand wel dat Esperanza nog blijer is met een adoptie van extra kansarme dieren: oud, ziek of gehandicapt, niet knap of schattig, met flink rugzakje. Dat was het geval met boxers Kwiebus en Yola uit Hongarije. Kwiebus was al 8 en Yola 5 jaar. Voor boxers behoorlijk op leeftijd. Door zware verwaarlozing hadden ze diverse kwalen. Yola periodieke kaalheid, hartruis, schildklier en Kwiebus forse artrose. En toch zo verschrikkelijk lief gebleven. Twee geweldige mensen, Mart en Ja-Gré uit Zuidveen bij Steenwijk namen ze samen op, op 01 augustus 2014. Een zegen voor de twee dat ze niet uiteen hoefden. Kwiebus overleed in november 2015. De laatste periode in zijn leven had hij goud gelukkig. En Yola geniet nog steeds. Zie hieronder de update die we kregen.
Hier nog samen

Dag allen, zoals beloofd nog weer eens een update van Yola. Yola slaat zich er goed door. We hebben niet het idee dat ze Kwiebus nog echt mist. Wel zijn regelmaat en de vaste rituelen belangrijk voor haar. We denken dat haar hart wat meer gaat opspelen. Met het uitlaten is ze de eerste 100 meter haast niet te houden, daarna kan ze de eerste kilometer alleen nog gewoon lopen. Daarna is het weer mogelijk om te rennen. Gelukkig heeft ze de mogelijkheid om haar tempo zelf te bepalen zodra ze op de kamp is. Het rondje kamp (2-3 kilometer) is nu ruim voldoende om haar energie kwijt te kunnen. De medicatie voor haar schildklier is goed ingeregeld. Ze blijft mooi op gewicht. Ook wordt ze - zoals het nu lijkt - dit jaar niet kaal. Sinds ze alleen nog maar eiwitten van schaap/lam krijgt is haar allergie goed onder controle. Ze wordt zo langzamerhand wel een oude dame , ze krijgt last van incontinentie: ze druppelt na het uitlaten wel behoorlijk na.

Spelen met de bal vind ze leuk. Niet te lang, dat vindt ze te vermoeiend . Het mooie weer komt er aan (tenminste dat hopen we toch ....) en dan kan ze weer heerlijk de tuin in. Daar geniet ze van. Yola is een heerlijk lieve dankbare vrolijke hond waar we nog steeds veel plezier aan beleven Hopelijk is het met jullie honden ook allemaal goed. En krijgen andere herplaatsers snel een warm mandje.

Hartelijke groet, Ja-Gré en Mart en een dikke lik van onze beautiful chocolate lady
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten