dinsdag 14 juni 2016

Mei 25 2016 Cluj Napoca in Transylvania

Na een voorspoedige autorit van Boekarest naar Cluj Napoca in Transylvania van ongeveer 460 km begon deel 2 van deze reis. Besprekingen over een op te zetten dierenkliniek voor zwerfhonden e.a. En in dat kader een aantal bezoeken en bezichtiging.

De Nederlandse Stichting Steun de zwerfhonden in Roemenië is opgericht om vanuit Nederland de Roemeense organisatie Nuca voor dierenwelzijn in de regio Cluj Napoca te ondersteunen. Monique Muis is de verbindende schakel tussen de twee. Zij woont al sinds een aantal jaren in Roemenië. De andere Nuca-mensen zijn allen Roemeens.
Vooroverleg tussen Esperanza (Dirkje en Michiel) en Steun de Zwerfhonden in Roemenie (Monique Muis en Petra Muis)

En daarna overleg met NUCA: van links naar rechts: Alina, Monique, Petra, Iuliana (voorzitter). Naast Dirkje zit Elfy Adlof van NUCA Duitsland, de ondersteunende adoptie-organisatie.


Een jaar of drie geleden begon Esperanza met de steun aan deze club, omdat hun en onze werkwijze heel goed sporen. Uiteindelijk moet structurele vooruitgang en dus educatie en preventie voorop staan. Maar een dier in nood laat je niet stikken. Dus is het onontkoombaar dat je heel veel energie steekt in redden en opvang van gewonde en zieke en aan hun lot over gelaten dieren (en ook adoptie dus).
Bij dit zeer intensieve werk speelt Nuca Duitsland een hele belangrijke rol. Zij zorgen voor de adopties. Er rijdt geregeld een Nuca-bus met honden naar Duitsland. Nuca-bestuursleden Alina en Juliana doen dit vooral. Omdat de bus nogal eens aan de kant staat is Nuca Duitsland nu bezig met geld inzamelen voor een betere. Esperanza hielp tot nu toe met donaties voor individuele honden (operatie, rolstoel bv.), donaties voor sterilisatiecampagnes en met vele hulpgoederen en voer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten