dinsdag 14 juni 2016

Mei 24 2016 Met de huurauto in de goot


Het is oppassen geblazen. Michiel rijdt in Roemenië als een Roemeen (lees: behoorlijk pittig): goed opletten, scherp zijn en wat durven,  anders kom je er in de stad niet tussen. Op wegen buiten de steden heb je vaak diepe gaten. En het is uitkijken met de enorm diepe goten met abrupt scherp aflopende randen langs de wegen ivm waterafvoer.

Alles ging goed tot vanmorgen. We waren op pad met de Nuca-club/Steun de zwerfhonden in Roemenië (Monique, Petra, Elfi, Juliana). In een buitenwijk van Cluj Napoca reden we weg van een onverhard parkeerplaatsje. Om een paaltje rechts achter niet te raken reed Michiel iets te veel naar links en zag zo het diepe gat pal in de bocht over het hoofd.

Klap! Boem! Foute boel, denk je dan. Maar wat een verrassing. Toen we uitstapten namen twee onbekende Roemenen direct het heft in handen.

Michiel moest weer achter het stuur, een paar mensen werden de auto in gedirigeerd en de sterke mannen gingen eraan hangen. Voor we alles tot ons door was gedrongen was de klus geklaard.

Petra had de tegenwoordigheid van geest  om een filmpje te maken. We konden gewoon volgens plan door naar het dorpje Cojocna waar Juliana woont. Zij was zo lief een paar mannen even onder de voorbumper te laten kijken. Op een piepklein klein rafelrandje na geen schade. Advies: de auto wat vies houden. Dan zie je helemaal niks zelfs.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten