dinsdag 14 juni 2016

Juni 4 2016 Een rondrit nog voor de Roemenië-reis.


Vlak voor de Roemeniëreis was het zo druk dat een verslag van de rondrit de vrijdag ervoor erbij bleef. Zo’n rondje Nederland is efficient qua tijd, energie en (auto)kosten. We gingen eerst met spullen naar Nijmegen voor Roemenië. Toen Dordrecht waar Lily is geadopteerd en vlak daarna Bijou in opvang kwam. Van Dordrecht naar Vlaardingen waar Bijou is geadopteerd sinds 02 april. Terug langs Middelie (vlakbij Purmerend) bij vriendin en mede-Esperanzabestuurslid Ria en haar honden Fyta uit Boekarest en Falco uit Spanje. De spullen die we naar Nijmegen brachten zagen we overigens al terug in Roemenië bij Monique Muis in Cluj Napoca. Vlak na het brengen vertrok het transport al met alle verzamelde spullen en voer. Dat wordt vanuit Monique’s huis in stapjes verdeeld over de vele opvangfamilies (ze werken niet met een shelter).

Lily

In Dordrecht zagen we de kleine, zwarte Lily terug die het hartstikke goed doet. Lily komt van Carmen in Boekarest. Die haar zag haar rondzwerven bij min 15 graden in de sneeuw. Vriendin Adriana nam haar in huis en toen Lily op onze site stond, boden Chantal en Peter Paul (die een aantal jaren geleden Albi uit Spanje via ons adopteerden) spontaan aan dat zij wel wilden opvangen. We maakten hiervan graag gebruik. Op 13 februari kwam Lily aan en ….. bleef. Op 05 maart kwam het verzoek het adverteren te stoppen. Ze wilden haar niet meer missen. En Lily doet het al zo goed. Albi, de witte lookalike van Lily, is haar beschermheer. Grappig, want Lily is duidelijk pittiger. Maar als mensen te druk doen, dan snapt ze het niet en vindt het eng. En op straat leerde ze natuurlijk als kleintje en jonkie om op te passen voor honden. Dus ze wil nog wel eens wegvluchten voor honden. Ontroerend toch dat de bescheidene en gehoorzame Albi er dan tussen komt?


Vlak daarna, op 27 maart vingen Chantal en Peter Paul Bijou op. Ook zo’n kleintje. Duidelijk gedumpt vanwege kwalen. Ze zat verdwaasd onder een heg. Met spoed is ze geopereerd aan een enorm gezwel en een hernia. Ook Bijou ging naar Adriana tot ze kon reizen naar Nederland. Chantal, haar zus en zoon Thijs haalden ook Bijou op uit Bruchem, een halte van het wegtransport. Het is een leuk duveltje. Vrolijk en makkelijk. Maar het wegtransport beviel haar totaal niet. Honden zijn doorgaans beduusd van de reis, maar Bijou protesteerde heftig. En kon eerst niet tot rust komen. Peter Paul vroeg zich enigszins verbijsterd af wat er nu was binnen gekomen. Maar alras ging dat over. Wel bleef ze energiek. Toen ze door de reis kennelhoest opgelopen bleek te hebben, holde ze luid hoestend trap op en af, terwijl Lily, die ook door haar besmet was, ziek in een mand lag.

Bijou is nu heel gelukkig bij vrouwtje Nel in Vlaardingen. Nel had altijd grote honden, maar gezien de leeftijd is een wat kleinere nu geschikter. Het was heerlijk om te zien hoe gek die twee al met elkaar zijn. En zoals verwacht, Bijou is nergens bang voor, vindt wandelen heerlijk, is blij met een piepspeeltje, open en knuffelig. En door het verse vlees van Smuldier en de Eukanubabrokjes ziet ze er mooi en goed uit.Ria met Falco

En aan het eind van het programma was het heerlijk van de appeltaart genieten bij Ria en Fyta en Falco. Beide zijn ruim 4 jaar en hebben een heerlijk thuis gevonden. Fyta kwam in maart 2013 en Falco oktober 2015. We waren bepaald niet zeker of Fyta haar vrouwtje wel zou willen delen, maar dat viel dik mee. Als Ria boos op Falco is, dan bemiddelt Fyta. Falco krijgt dan likjes van haar. Ook Falco vaart wel bij de geweldige verzorging die hij krijgt. Hij heeft leishmaniose en zijn zware leven in Spanje was daar heel slecht voor natuurlijk. Maar bij de laatste controle gingen de bloedwaarden al wat de goede kant op. Weer twee bofkonten.Dirkje en Fyta kijken elkaar aan, Falco laat zich kroelen


 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten