maandag 13 juni 2016

Mei 20 2016 Engineer of Imagination


Ook Monica Semeniuc’s shelter is in feite straatarm. Het terrein eromheen is even gribusachtig als overal hier. Maar Monica probeert beetje bij beetje verbeteringen aan te brengen. Verbeteringen die we in de shelters van Fundulea niet zagen.

Alle ‘pens’ zijn voor een derde overkapt. Daaronder een nachthok voor elke hond. Beschermd tegen zon, koude, regen en sneeuw.

Er wordt nu gewerkt aan een betonnen pad voor alle pens langs, zodat de helpers met een kruiwagen voer naar de honden kunnen brengen. Zij hoeven dan niet door de modder en de drek.


Christian, een Roemeen van 31, bouwvakker, helpt naast zijn baan vaak als vrijwilliger. Cement, kiezels, zand en water mengen tot beton, doe je in een molen, maar die was kapot.


De oude molen
Christian mengde alles met de hand: heel zwaar werk. Goed gereedschap is een ‘must’ heet het bij ons. Dus bood Esperanza aan een nieuwe betonmolen te kopen.

Bij de Brico stond een geschikte. Vervoeren kon net in de bak van de Opel Antara.
 
 
Morgen monteert Christian de nieuwe betonmolen en gaat hem meteen gebruiken voor de rest van het pad.
 
Het is prachtig om te zien, dat mensen naast hun werk, vrijwilligerswerk doen in een shelter. Dat kan alleen maar als er een goede sfeer is. Verbeelding, steeds nieuwe mogelijkheden onderzoeken en ideeën bedenken, brengt je dan verder. Dat begrijpt Christian, zoals je ziet heel goed.
 
 
 
 
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten