dinsdag 14 juni 2016

Mei 22 2016 Dag 3 in Boekarest: Dog Rescue Romania

Het lijken wel 2 kampen in Roemenië: felle dierenhaters versus ware dierenvrienden.

Na 2 intensieve dagen in Boekarest met Carmen en met Monica's shelter, is dag 3 besteed aan een adembenemende organisatie die het door mensen aangedane dierenleed met een onvoorstelbaar brede en goede aanpak probeert te herstellen. En daarbij ook hard werkt aan preventie:

Dog Rescue Romania van de 2 dierenartsen Rudy en Garofita Hoffman.

 


Wat dit echtpaar in 4 jaar heeft bereikt grenst aan het ongelooflijke. Zulke mensen steunen is het belangrijkste wat we kunnen doen. Want de Roemenen zullen zelf hier ter plekke moeten strijden voor verbetering en cultuurverandering. Zolang het zo slecht is, zijn buitenlandse steun en adopties nog onmisbaar om ooit tot een echt omslagpunt te komen, maar iedereen hoopt natuurlijk op die dag, ook al kost het wellicht meer dan 1 generatie: dus 'JUST HELP'.

Van ons bezoek aan hen zullen vandaag of morgen site berichten komen. Gisteren, dag 4, was een reisdag van Boekarest naar Cluj Napoca in Transylvania. Vandaag, dag 5, beginnen we aan ons bezoek aan Stichting Steun de zwerfhonden in Roemenië en hun Roemeense partner Nuca.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten