maandag 13 juni 2016

Mei 21 2016 Carmen's honden.


De vier honden van Carmen in huis van links naar rechts: Floricica, Onciu, Puffy, Carmen en Codita

Carmen redde dus 6 straathonden uit Boekarest van een akelig einde door ze naar shelter Fundulea 30 km verderop te brengen. Met de bus en dan einden lopen. December 2014 waren we daar. Niet te doen. Blubber en sneeuw. Daar begon toen ons avontuur met Nicu en Catina. Carmen was zo blij toen ze de dieren naar Monica's shelter kon brengen, relatief dichtbij en beter in alles. Inmiddels heeft ze dus 2 van de 6 in huis genomen: Floricica en Codita, naast Puffy en Onciu en poes Tomita die er al waren.
Roxy ziet Carmen

 
Hij wil zó graag
 
Als we aankomen staan de 4 reikhalzend te kijken. Met name Roxy. Hartverscheurend. Zo graag zouden ze mee gaan. Konden we ze in Nederland maar een plekje bezorgen. Carmen lijdt eronder dat ze hen elke keer weer achter moet laten in de kennel waar ze nooit uit komen. Maar ze hebben niet veel kansen in Nederland. De meeste mensen willen jong en leuk en mooi en makkelijk. Het geluk dat je kunt ervaren door een dier op leeftijd of een anderzins kansarm dier te nemen spreekt velen minder aan.
 
Ze krijgen rijst met kip
Als Carmen ooit een kans krijgt voor een beter leven voor (één van) haar dieren, dan zal ze die grijpen. Roxy zou de eerste zijn. Zo'n lief dier. We wandelden met Roxy buiten het shelter. Ze geniet hiervan. Het valt zwaar haar weer terug te moeten brengen.
Maar zoals we elke keer weer zeggen 'Just help'. Toegeven aan je eigen gevoelens van machteloosheid en verdriet heeft nog nooit een dier verder geholpen.
 
Een helper brengt Roxy naar buiten om met Carmen en Dirkje te wandelen
 
 
Roxy geniet van het wandelen en knuffelen
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten