vrijdag 14 juli 2017

Maart 4 2017 Zussen Noa en Hellen (nu Floor): socialisatiegaten, maar met een lief, goed karakter.

In opvang in Spanje

Ter adoptie

19 december 2015 kwamen de zwarte, 8 maanden oude Hellen en Noa (met witte vlek)  naar Nederland. Piepklein gedumpt op de vuilnisbelt. Oei, grotere socialisatiegaten dan verwacht, hoewel in goede privé-opvang bij mensen, die we zelf spraken. Goed tevoren communiceren over dieren blijft lastig. Laten we niet oordelen. Zelden is het onwil of bewust fout informeren. In Andalusië leven mens en dier anders waardoor sommige aspecten pas in onze Nederlandse samenleving naar voren komen. Wellicht leefden Floor en Noa als vele dieren daar  toch vooral buiten en zagen ze vnl. hun opvangers. Beiden bang bij aankomst, maar Noa heel erg. Misschien nog verergerd, doordat ze kort voor vertrek nog weken in pension (meestal sober en geen aandacht in Spanje) moesten, omdat de opvangers in hun geboorteland Argentinië waren. Dan nog het meerdaagse transport  en wellicht een puberale angstfase? Wat gelukkig ook duidelijk was: hun lieve karakters.

Al snel kwamen Stefan en Lincy uit Minder-Gangelt (net over de grens bij Sittard) naar het Noorden voor Noa. Ze hadden al de eenjarige Spaanse Faya: een lichte Hellen-Noa variant met wat Labrador- en Podencobloed. Jonge mensen met geduld en liefde. Helaas, Noa was niet benaderbaar: dus een terugreis van ruim 3 uren zonder hond . Maar het knaagde! 30 december kwamen ze opnieuw, voor Hellen, nu Floor. En die ging mee. En wat heeft ze een stappen gezet het afgelopen jaar. Floor en Faya amuseren zich kostelijk samen. Floor is tot ’s avonds laat niet te stoppen. En ze durft steeds meer te knuffelen met haar eigen familie. Ze ging zelfs mee naar Texel samen met Faya en 2 andere honden. De veerboot was heel eng, maar van de vakantie heeft ze genoten.


Floor en Faya op Texel met twee vriendjes

Noa had grote ontlastingsproblemen. Maureen en de dierenarts probeerden van alles. Waarschijnlijk toch stress. Noa is in april een jaar bij Jeanet in Oeffelt onder Nijmegen en heeft weer prachtige poep. Bange Noa blijft schuw. Bij bezoek ligt ze in een mand in de gang. Jeanet woont met haar ene zoon bij het familietransportbedrijf. In de chauffeurskantine is de staart tussen de benen. Maar met de 2 zoons, schoondochter en 2 kleinkinderen gaat het geweldig. Jeanet zag Noa in de Telegraaf in een adoptiehond-rubriek … en ging voor haar! Ze gaat uiterst creatief met dieren om, wat er ook gebeurt. In deze rustige, beschermde sfeer gedijt Noa. Op de enorme, perfect omheinde speelweide naast het huis spelen Noa en de 9-jarige, stabiele herder Aswin en de 17-jarige Griekse Bobby heerlijk samen. Ze wonen in een mooi buitengebied en als ze soms wandelen in de buurt, dan loopt Noa lekker los.


Aswin op de speelwei


Jeanet met Aswin

 

Max, Aswin, Bobby                                                                       Noa's eerste dag in Oeffelt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten