donderdag 13 juli 2017

Februari 23 2014 Nog wat Hongaartjes: 4 pechvogels werden na redding door Ingrid en Peter geluksvogels.

Max’ tweede adoptie was bingo.

Max met Beer

Max speelt


Max rent

Ingrid en Peter vonden Max, geboren 2e helft 2012, samen met Beer in het bos. Een mooie adoptie volgde, dachten wij: een bazinnetje, bekend met rugzakjes, dat les gaf op een hondenschool. Toch ging het mis: Duitse Herder Indy accepteerde Max uiteindelijk niet. Max werd steeds banger van Indy en moest weg na ruim 3 maanden. Gelukkig, de 2e keer was echt bingo. 6 juli 2014 ging puber Max naar Trienke en familie en een heerlijke tuin van 48 are. Hij is knotsgelukkig: rent en zwemt in vieze modderpoelen. Nog steeds een grote druktemaker, maar o zo’n lieverd, schreef Trienke. De dochters zijn helemaal verknocht aan Max en zoon Chris die niet veel van dieren moet hebben heeft met Max een klik!


Yola wordt ouder, maar geniet nog.

 Kwibus en Yola


Kwibus


Kwiebus  van 8 en Yola van 5 waren aan hun lot overgelaten, toen Ingrid en Peter hen bevrijdden. Ze poepten hooi, stikten van de dorst. En toch nog zo lief en sociaal. Beide met kwalen, logisch door zo’n leven en boxers worden toch al vrij snel oud. En toen: kwamen er al heel snel adoptanten voor de twee samen!!!!! Jawel, voor 2 oudere honden met kaalheid, hartruis, schildklier, artrose. Augustus 2014 gingen ze naar het mooie Zuidveen. Helaas is Kwiebus in 2016 overleden, maar Yola geniet nog volop, ondanks wat incontinentie en een hartruis, waardoor ze na het spelen met honden op de wandeling bekaf is. De baasjes hopen dat ze hun toch nog een hele poos haar liefde kan geven en zij aan Yola natuurlijk.

 Kwibus

Yola


Mika is echt een prinsesje. Het is een lieve schat.

 Mika

 Mika met vriendje

Recent een kort, fijn berichtje. Terriermix Mika, bijna 3, gedumpt in een bos, is nu 2 jaar en 4 maanden bij Ciska, André en dochter Thirsa. Precies de goede baasjes. Mika had nooit last van trauma’s. Ze is superleuk, maar moet af en toe even duidelijk aan banden gelegd worden. Nog in opvang in Hongarije, schreef Ingrid al: ‘Lang leve de lol bij Mika. Ze is echt niet zielig, het is een brutaal klein mormel.’ Met haar energie en vastberaden karaktertje geen hondje om overal te plaatsen dus. Het gaat nog steeds super. Wel kon ze vorig jaar een tijd niet los, want ze ging schapen drijven. Toen mocht ze, naast de dagelijks lange wandelingen, meelopen bij de fiets wat ze geweldig vindt, en nodigden ze vaker een andere hond uit om samen in de tuin te spelen.

Jayli is blij en dankbaar, een maatje, dat we voor geen goud kwijt willen.

Jaily bij Ingrid


Jaily bij zijn huidige baas

Jaily met kraai


Herder Jayli kwam als wilde, onopgevoede pup van 7 maanden bij Peter en Ingrid. 10 december 2014 ging ze naar een Groningse boerderij. Hans is thuis en veel buiten. Jayli vindt die vrijheid heerlijk, lekker in de buurt liggen en ter afwisseling het weiland in achter kraaien aan. Ze weet precies wat haar terrein is. Als Klaaske thuis komt, komt ze aanlopen met speeltjes en knuffels: spelen, baasje! Klaaske loopt ook vaak een paar uur met haar, want socialisatie vinden ze heel belangrijk. Jayli weet ook precies wanneer het donderdag is en haar grote vriend, de herder van hun dochter, komt. Gouden bazen. En dat krijg je terug. Jayli overwon auto angst, is erg sociaal geworden, een lieve, makkelijke, goed luisterende hond.


Jaily met konijn

Jaily met donderdagvriend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten