maandag 31 juli 2017

Maart 13 2017 Broertjes Tigger, Joep (Happy), Maffi en zusje Zen overgelaten aan hun lot, in de berm.

Net als de 4 hieronder hadden ook zij het geluk dat Rocio en Paco hen vonden. 8 september 2015
kwamen ze naar Nederland. Uiterlijk en innerlijk zo verschillend, stuk voor stuk bijzonder. Alle 4 nu een fijn thuis. Hierbij recente updates van Tigger en Maffi. Happy, die terugkwam van zijn eerste adoptie en nu Joep heet, zien we geregeld via Facebook. Van Zen is het al wat langer geleden.

Foto’s Spanje
Een filmpje uit Spanje, Las Gabias, in de notenboomgaard van Roció en Paco


Lukraak wat citaten uit een prachtige, lange mail over Tigger. Wat een geweldige hondenmensen:
‘Tigger, ja, het is al een hele poos en we kunnen ons eigenlijk niet meer voorstellen hoe het was zonder deze bijzondere lieve schat.
Nu is hij uitgegroeid, groter wordt hij niet, de verhoudingen kloppen van geen kant, maar ook daarom zijn we gek met hem.
We zijn er wel achter dat hij een echte jachthond is en dat er veel energie in zit die er toch echt alle dagen uit moet. Dus in landerijen en maisvelden rennen en achter hazen en vogels aan jagen: alles wat weg rent is super leuk. En mollenbulten, die moeten vlak.
Het land is vaak super nat, dus je weet dat je een echte modderhond in huis krijgt. We zijn eraan gewend dat je 5 keer per dag moet stofzuigen, omdat je anders een zandbak in huis hebt plus modder.
Meestal loopt hij los, want 5 van de 7 dagen is hij super, maar er zijn dagen dan doen de oren niks en dan moet hij echt aan de riem.
Afgelopen zomer is Tigger in een kennel geweest. Ondanks de goede referenties heeft dit Tigger geen goed gedaan. We brachten een hond vol energie en levenslust, maar daar was niks meer van over. Hij was één brok spieren, opgebouwd met rennen, maar die waren ook verdwenen. Hij had amper gegeten, zichzelf laten verhongeren. Een blokje om huis was al te veel. Alles moest weer opgebouwd. Nu is hij weer als van ouds en ook weer één brok spieren, maar nooit weer naar een kennel.
Het is eigenlijk niet te beschrijven wat we voor Tigger voelen, willen hem nooit meer kwijt, hij hoort gewoon in ons gezin. Bij ons mankeren alle dieren wat, een vis met een kronkel, een poes die heel raar doet soms, en zo hoort Tigger er ook bij: onze bambi, het dartelende hertje in de wei.
Een allemansvriend, maar ook heel beschermend, vooral bij de kinderen. Als het te raar gaat, komt Tigger voor je staan en gromt als waarschuwing. Als je door zou gaan, kun je een beet verwachten.’

Foto's Tigger

Over Maffi schreef Rocio: he has a special bond with humans. Prefers the company of people. Happy and cheerful. Very very very affectionate. Uit de Campbell test kwam hij als stabiel, tolerant, mensgericht. We vermoedden een werkhondje in Maffi, maar dan zonder de felle drive van de Mechelaar. Huisbezoek bij een gezin met kinderen met ADHD/Autisme-stoornis was al gepland. Moeder wilde de hulphondcursus met Maffi gaan doen, maar er kwam ziekte tussen. Gelukkig kwam snel een nieuwe gouden reactie.

‘Met onze Maffi gaat het gewoon heel erg goed. Een grote boef met een lief karakter. Dat Maffi leergierig is, was bekend, maar je kan hem gewoon echt van alles leren. Als we gaan wandelen, zeggen we Maffi, ga je riem pakken’, en dan komt hij zijn riem brengen. Hij kan de post halen en brengen, pakt niets uit je hand, alleen als je het woord ‘vast’ zegt en ga zo maar door. Het is echt een gezelligheidsdier die er altijd bij wil zijn en als we zeggen dat hij nu toch echt even op de mat moet gaan liggen, laat hij d.m.v zacht gegrom duidelijk even weten dat hij het er zeker niet mee eens is. Een hele mooie eigenschap is ook dat hij, als hij bv. een bot krijgt, een bepaalde manier heeft om zijn dankbaarheid te tonen, die gewoon echt te schattig is. Al met al is Maffi een schat die we niet meer willen missen. Elijah is zijn beste vriend, maar ook de vriendjes en vriendinnetjes die hier komen zijn echt gek met hem.’


Hieronder drie filmpjes van Maffi. Maffi traint, Maffi probeert te spelen met Niki en Rafa en Maffi, Niki en Rafa krijgen een lekkertje

Joep kwam als Happy naar Nederland. Een warrig hoofd met flaporen, een pretletter. Een gezellig gezinshondje en wellicht ook hulphondpotentie. Na bijna 4 maanden adoptie kwam hij terug. Sneu, dan heeft net de diepere hechting plaats gevonden. Het leek super. Prachtfilmpjes. Hij rende en zwom zich te pletter en speelde thuis met maatje Douwe. Maar hij werd overactief, het werd te veel. Begin januari 2016 kreeg hij een nieuw thuis op Goeree Overflakkee. Joep kwam toen snel in balans. Makkelijk, hartstikke lief met de kinderen, tot rust gekomen onder de stabiele leiding van Lonneke, die vrijwilligster is geweest bij Dierenambulance, Dierenbescherming, Dierenpension. Natuurlijk is het ook geregeld een jonge deugniet.
Foto's Joep

Nog even een foto van het zwarte zusje Zen. Hoewel ook mensgericht en met iets onafhankelijks, leek ze veel bescheidener en onzekerder dan de 3 broertjes. Gelukkig begon de schuwe Zen al snel opener en vrolijker te worden. Wel oefenstapjes zetten, maar in haar tempo en soms gewoon even opnieuw beginnen: vaak het allerbeste recept.


Foto’s Zen, de laatste met Maffi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten