vrijdag 14 juli 2017

Maart 1 2017 2 oktober, open dag van Dierenartsenpraktijk Glas te Diever: Geluksdag voor Bijou en Tierri!Terug bij Glas voor controle/enting met baasjes Harry en Jolanda en Chantal die Tierri opving, maar ook werkt bij Glas.

Carmen in Boekarest vond de kittige, knuffelige Bijou, Pekinees-mixje van 2011, met een enorm gezwel onder een heg: beduusd en verdwaasd. Ze herstelde snel na de operatie en kwam 26 maart naar Nederland. Zo sneu: haar eerste bazinnetje werd ziek na 4 maanden. Gelukkig mocht ze terug naar hetzelfde opvanggezin in Dordrecht met haar vriendjes Lily en Albi: haar formaat, alleen zwart en wit.Bijou is zo gevonden, met een reuze gezwel.


Conny van refugio Protectora haalde de jonge, levendige Tierri, geboren november 2015, op de valreep uit een dodingsstation. In september kwam hij naar Nederland in opvang in Lippenhuizen in Friesland. Heerlijk! Rennen en spelen met de vele andere honden en de kleine kinderen.

Tierri met Chantal's dochtertje Marijn

Tierri is net aangekomen

2 oktober mochten Bijou en Tierri beiden naar de Open Dag met nog 5 andere Esperanzahondjes. En dat was raak: een fijne dierenfamilie. Vader, moeder en dochter waren urenlang aanwezig en observeerden goed. Ze sloten meerdere hondjes in hun hart, maar je moet kiezen. Daarbij telde ook of anderen al belangstelling hadden voor een hondje; ze gunden ze na hun zware verleden allemaal een warm nestje. Het werd eerst de levendige, sportieve, aanhankelijke Tierri. En als tweede Bijou, toen ze haar verhaal hoorden en dat er nog steeds geen belangstelling voor haar was. De baasjes hebben veel hondenervaring en veel liefde. Hun dochter heeft ook 2 honden. De 4 logeren over en weer. Het botert super.


Open dag: Bijou met Mazzel en Bikkel

Harry en Jolanda met Tierri

Tierri is sportief en een echte puber die goed kan uitdagen. Baas Harry moet hem soms even pittig toespreken. Maar hij leert snel. Daarnaast is hij zo zacht en wil zo graag nabijheid. Hij houdt hen heel goed in de gaten.


Rouwdouwertje Tierri: lekker met elkaar baggeren.Tierri's 2de kant: veilig bij de baas

Bijou is kwiek en ondernemend, eigenwijs soms. Maar ook zij heeft veiligheid nodig. Soms merken ze aan haar gedrag dat ze nare dingen heeft meegemaakt. Na het transport vanuit Roemenië was ze erg van de kaart: geen enkele rust meer. Gelukkig herstelt ze snel. Ze kon zonder stress de lange open dag aan. Haar loopje is iets afwijkend. Misschien omdat het grote gezwel er lang tegen aan drukte?


Geen stress op Open dag: Bijou toffelt lekker rond.

Bijou op transport: stress!

Tierri en Bijou zijn nu bijna 5 maanden thuis en zien er zo goed en gelukkig uit.


Bijou bij Jolanda              Tierri bij Harry           
Geen opmerkingen:

Een reactie posten