dinsdag 11 april 2017

Januari 8 2017 Mazzel kwam nog voor de Kerst THUIS!.

De kleine 7-jarige, terrierachtige Mazzel uit refugio Protectora, op de valreep uit het dodingsstation gered, is duidelijk niet verwend door het leven. In september kwam hij in opvang bij Maureen. Hij snapte niet dat hij in huis mocht en kon natuurlijk ook niet weten dat je in dat ‘binnen’ eigenlijk niet moet plassen. Speeltjes? Wat zijn dat? Optillen was eng, en soms had hij angst voor iets in je hand. Spot on tegen teken opdoen vroeg echt tact en bij kammen was Mazzel foetsie. En ondanks alles zo’n lieverd. Keek gelijk dankbaar op bij aandacht. Straalde wanneer hij liefde kreeg. Voelt Mazzel zich veilig, dan komt hij zelf al te graag. Op een speelochtend op een hondenweide in Rolde was hij sociaal naar mens en dier. Hij leunde zelfs trouwhartig tegen een onbekende aan.

Mazzel leert snel en houdt inmiddels al van (piep)speeltjes. Binnen heel rustig, buiten heel actief. Wandelen: heerlijk. Hij moet op sommige punten gewoon van ver komen en bij handling moeten mensen geduld en rust betrachten. Maar baasjes met alle begrip voor een rugzakje krijgen een gouden maatje dat heel trouw zal zijn. Die baasjes kwamen. In december mocht Mazzel bij Gert, Tineke en dochter Melanie komen wonen. Ze zijn echt begaan met dieren, hebben grote hondenervaring, hoeven niet de perfecte hond (wat dat ook moge zijn). Ze snappen dat rustig vertrouwen opbouwen de sleutel is: respect tonen en soms wat afstand houden. Bv. Mazzel niet zomaar snel even optillen, als je daar zin in zou hebben.Mazzel is nu 3 weken THUIS. En het gaat zo mooi. Ze hebben hem rustig rondgeleid in huis en tuin hij geniet van het liggen op schoot en slapen op bed.

Niks hoefde de eerste dagen. Hij at niet, dus dan maar wat (welriekend) blikvoer en kijk, al na 2 dagen begon hij aan de brokjes. Hij is lief, vrolijk, nieuwsgierig, enthousiast, schrijven ze. En heerlijk moe na een uur buiten in het bos hollen. Wel erg bang voor vuurwerk. Maar voor de baasjes is hij super lief en ook voor mensen die vaker over de vloer komen. Als hij straks echt gewend is gaan ze op les.

Hij loopt al lekker los!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten