dinsdag 11 april 2017

December 26 2016 Hoe kun je toch zo lief blijven? Puddy beleeft voor het eerst een warme Kerst.


Puddy is minstens 4 jaar, wellicht ouder. Hij zat al die jaren in Hongarije aan de ketting: broodmager, zwaar verwaarloosd. In oktober bleken de bewoners verhuisd te zijn . Puddy zat nog steeds moederziel alleen in weer en wind, dag en nacht, buiten aan die ketting. Aan het eind van zijn latijn. Nog even…. dan was het op geweest. De in Hongarije wonende Nederlander Jochem nam Puddy liefdevol op. 5 x per dag minibeetjes eten en regelmatig op schoot nemen. Enten werd uitgesteld door de dierenarts: te zwak. Na een paar dagen leek hij het op te geven, maar Jochem trok hem er doorheen. Hij had een soort gloed of waas op zijn ogen soms. Maar dat lijkt aangeboren en hem geen last te bezorgen. Hoewel hij waarschijnlijk geen diepte ziet.


Puddy kwam 16 december naar Nederland, maar hij zat amper in opvang of hij kreeg al een reactie: gelijk in de roos. Puddy is al thuis! Vrijdag gehaald. Hij snapt het vast nog niet allemaal. Puddy moest leren dat hij ook zelf naar mensen toe mag komen. Hij ontdekt ook dat aaien fijn kan zijn en wordt steeds vrolijker. Puddy is een puli, een klein soort Hongaarse herdershond, die levendig en actief zijn. Wij hopen dan ook dat zijn spontane en blije kant zich steeds meer ontwikkelt. Hij moet nu weer wennen natuurlijk aan zijn nieuwe familie (met 3 kinderen van 13, 16, 19), hun huis, omgeving en gewoonten. Maar we hebben het allergrootste vertrouwen dat zij de juiste mensen zijn om Puddy te helpen bij zijn proces. Mensen met heel veel ervaring, liefde en geduld. Wie weet, leert hij nog spelen. Hij heeft in elk geval ook een fantastische hondenvriendin: Bouvier Balou van 6 jaar, superstabiel, lief voor alles en iedereen.
En de start is heel goed. Slapen en wandelen gaan prima en hij kwispelt steeds als er iemand binnenkomt. Met poes Pelle moet er nog wel water door de zee. Vanmorgen schoot de nog steeds magere Puddy door het kattenluik. De poes was buiten en daar is hij toch wel erg mee bezig. Hij liep niet weg gelukkig. Puddy is gelukkig een slim hondje dat snel leert. En dat er in hem geïnvesteerd gaat worden, lijdt geen twijfel. En vandaag, op eerste kerstdag, is Puddy in bad geweest! Dat wilden Jochem en Maureen hem nog niet aandoen. Hij moet zich steeds fijner gaan voelen!Geen opmerkingen:

Een reactie posten