dinsdag 11 april 2017

Januari 20 2017 De eerste Esperanzahonden Miky en Danko.

Op 28 en 29 oktober 2011 werden de eerste honden via onze begin dat jaar opgerichte stichting geadopteerd. Tot die tijd hadden we al veel voor andere stichtingen gedaan. En vinden het nog steeds geen punt om dat te doen, want het gaat om de dieren. We vlogen ze zelf mee terug naar Nederland. Miky en Danko zaten beiden in het dodingstation in Granada. Ze zijn door vrijwilligsters daaruit gered en met onze steun in een pension ondergebracht.
relaxen met Puck

Miky, type Groenendaeler van 8 – 10 maanden, was een sociale en energieke hond, met een onzekere kant. Hij had verlatingsangst en mocht daarom bij de baasjes slapen, totdat hij voldoende zelfvertrouwen had opgebouwd en hun dagritme kende. Hij heeft zich heel goed ontwikkeld. En zowel met de toenmalige poezen als de nieuwe Spaanse adoptantjes Puck en Max gaat het super. In 2013 ontdekte Miky de brommers en de scooters: als een razende er achter aan. Gelukkig is bazinnetje Anneke met een gedragsdeskundige gaan trainen: om de beurt op de scooter langsrijden, Miky observeren en oefeningen afspreken. Het is nooit helemaal verdwenen, maar het lukt hem voor te zijn. Dat houd je actief, schrijven ze, want Miky is razendsnel. Superbazen dus die hem heel goed helpen en begeleiden en aan zijn behoeftes tegemoet komen. Ze hopen hem nog lang te mogen houden.


Danko was net zo’n bofferd. Hij werd op straat mishandeld en iemand heeft hem naar het dodingstation gebracht. Een jaar of 3. Langharige herder? Garifano-mix? De nieuwe baasjes kwamen na bestudering van de hondenencyclopedie tot de conclusie dat hij wel heel sprekend op een Finse Lappenhond lijkt. Danko is rustig, stoïcijns. Gewend zijn gang te gaan. Dus moest hij nog wel wat leren. Dat is hen toevertrouwd. De baas werkte met politiehonden. De oude Marco, die er nog was toen Danko kwam, stond met hem in het heetst van de strijd en genoot nu van zijn pensioenjaren. Overigens was Danko vanaf het begin meer op de bazin gericht. Hij is heel sociaal met andere honden en erg lief; doet geen kip kwaad. Soms een tikkie eigenwijs, maar dat mag een heer van zijn leeftijd, zeggen de baasjes. Hij woont in een huis dat als achtertuin vele kilometers bos en hei heeft. Poes Jip en Danko wandelen als 2 echte kameraden samen door het bos. Ook zij hopen nog een hele tijd van hem te mogen genieten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten