woensdag 12 april 2017

Februari 6 2017 Gehandicapte kneuzen? Nee hoor. We zijn allemaal evenveel waard. En wat telt zijn lieve mensen en genieten.

Ellie

 

Ellie staat in het logo van Esperanza. Ze was onze eerste gehandicapte hond. Zomer 2009 bezochten we de refugio van Niki en Rafa. We ontmoetten Ellie, geboren met extreme patella luxatie in de achterpoten, waardoor ook de botten krom gegroeid zijn. Vaak hadden we haar op schoot en dachten: je adoptiekansen zijn miniem. Ze had geluk: Rocio, daar toen vrijwilligster, adopteerde haar. We zien Ellie dus nog steeds bij elk bezoek aan Rocio en Paco. Ellie kwam naar Nederland voor een grondig onderzoek in het Medisch Centrum voor Dieren Amsterdam. Opereren was mogelijk, maar uiterst zwaar en complex en: € 10.000! Daar kun je vele dieren mee redden. En Ellie was (en is) immers gelukkig. We gaven haar een rolstoel, die ze eerst eng vond. Maar met veel verleiding lukte het.Dirkje met Ellie in de oude refugio in Padul

Cuca

 Cuca

 en India

Laatst brachten we Cuca naar Dierenthuis en zagen de ‘kneusjes’: blind, doof, 2 of 3 poten, verlamde poten. Allemaal vrolijk. Ze hebben veiligheid, vriendjes, perfecte zorg, veel afleiding en beweging. Wij hielpen in april met een bijdrage voor de zwaar gewonde India. India lijkt op Ellie.Ze is met 3 poten geboren en leefde op straat in India. Na een aanval door een andere hond, raakte zij haar andere achterpoot kwijt. Via People for Animals Agra is ze op 1 sept 2016 aangekomen bij Dierenthuis.Geheel uitgerust voor gehandicapte honden

SordoSordo met René en zijn vriendjes

Sordo is 100% doof. Hij zwierf op straat in Granada en kreeg  een prachtleven op Ibiza, samen met vriend Charles, die ook uit refugio Sierra Nevada komt. Ze kregen bij baas René alle liefde en vrijheid die een dier kan wensen: ze wonen op een heerlijk domein en lopen dagelijks door de bossen met de baas.

Lucy


Blinde Lucy woont in Apeldoorn en wandelt helemaal los op de hei en in de bossen samen met haar vrouwtje en Portugese maatje Mimosa.

FreddyFreddy is half blind. Voor hij naar Nederland kwam, is het blinde oog verwijderd, want we vreesden dat hij pijn had. In het spel met andere honden kon hij soms fel uitschieten. Wat bleek: hagel in het oog! Freddy was beschoten. Hij is nu pijnvrij en geniet van een heerlijk leven in België. Binnenkort op bezoek!


 Tasha

In Roemenie hielpen we de kleine Tasha met een rolstoel

KennaRoemeens driepootje Kenna kreeg een heerlijk leven op een Friese boerderij. Ze zwierf op straat, was mank door een verkeerd geheelde breuk. Een ondeskundige dierenarts brak het bot opnieuw en sloeg er een pin door. Gevolg : een zwaar beschadigde heup, verbrijzelde knie, kortom een poot die vanaf de heup niet meer te redden was. We lieten ook Kenna onderzoeken in het Medisch Centrum voor Dieren Amsterdam, dat de meest complexe operaties doet. Conclusie: Kenna kan gelukkig oud worden en hoeft op geen enkel punt speciaal ontzien te worden.

Kenna op de zeedijk in FryslânVero


Vero woont bij Ellie in de buurt op het terrein van Toni met 80 andere honden. Door een ongeluk was hij zwaar verlamd. Na langdurige massage, oefening, acupunctuur kan hij zich nu voortslepen. Vero is zielsgelukkig met zijn rolstoel. Hij scheurt al weg, voordat de laatste gesp vast zit. Een groot verschil van karakter met Ellie die eerst de kat uit de boom kijkt en haar willetje heeft. Vero is gewoon een brok enthousiasme.
Geloof in dieren en een zorgvuldige aanpak: Ellio, nu Skippy, is een bewijs van veerkracht.Rocio en Paco namen driepootje Ellio (naar Ellie genoemd) in huis. Zijn 4e poot was onvolgroeid. Hij was doodsbang en er slecht aan toe. Binnen slapen, een drempel over: no way. Er zat en zit nog steeds veel hagel in zijn lijf. Ellio bleek slim. Door hun combinatie van professioneel hondentrainer en liefde voor gedumpte dieren leerde hij steun zoeken en vertrouwen. Hij kwam in 2013 naar Nederland en bij 2 dierenvrienden in Drenthe, hun hond Angel en de poezen werd hij een hele gelukkige Skippy. Soms vergezelt hij het vrouwtje bij paardrijden. Hij volgt perfect, enkel konijnen zijn moeilijk te weerstaan. Hij durft nu ook met zijn bek te spelen, bv. zachtjes in handen bijten of een klein knuffeltje schudden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten