maandag 5 februari 2018

September 22 2017 Tweede kans geluksvogeltjes


Woensdagavond laat in Granada aangekomen. En donderdag gelijk naar refugio Sierra Nevada. We nemen 6 hondjes mee terug en 2 komen daarvandaan. Het zijn de 12 jaar oude Medea en Doris van ongeveer een jaar en 9 maanden. Zij gaan samen met de 4 andere naar de open dag op 7 oktober bij dierenartsenpraktijk Glas te Diever. Net als vorig jaar doet Esperanza mee voor de goede zaak van adoptie van een kansloos dier ipv fokken en kopen.

Medea zat wezenloos en met ogen die enkel zweren waren in het dodingsstation. Anita's hart kromp in elkaar. Het ene oog is verwijderd en het andere heeft een blijvende hoornvlies beschadiging. Medea is al heel wat bij getrokken inmiddels. Toen Maureen dit vernam was haar prachtige reactie direct: als het enigszins mogelijk is, komt ze bij mij. Wij hebben Medea al uitgebreid bezocht en zien een heel rustig en stabiel pomerania hondje dat ondanks haar enorme ellende heerlijk stilletjes wat rondscharrelt.

We zijn ook op bezoek geweest bij de dierenarts vanmiddag. De bloedtesten besproken op een aantal waardes.

Verder instructies over medicatie meegekregen. Want er is nog wel wat meer aan de hand. Wat een betrokken dierenartsen. Dat is ook Spanje naast alle ellende.

De instructiefilm hoe Medea een oogdruppel te geven. Dat moet 3x per dag.


Ja. De kleine Doris. Dat is alleen maar blijheid. Ze dartelt door de refugio en speelt en wil erbij zijn. Ons klipgeitje! Op de open dag mogen we wel 1 op 1 oppas voor Doris regelen om uitbreken te voorkomen.

Ontsnappingsgevaarlijk als Houdini, wat een acrobaatje.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten