zondag 4 februari 2018

September 10 2017 Sponsorloop voor The Nature Association Dogshelter BoekarestDe donaties die voor deze loop aan ANBI-Stichting Esperanza Hoop voor Honden worden gedaan, zijn voor hetshelter van The Nature- a Heritage fort he Future- Association in Boekarest, het shelter van Carmen Milobendzchi. 

Sponsorloop De Haagse Parken en Tuinen van 40 km van Hanke Hoogerwerf voor verbetering van shelter The Nature Association van Carmen Milobendzchi: zie voor veel achtergrondinformatie de siteberichten op 24 maart, 7 en 8 en 13 mei 2017.
Laat dit jaar de weg omhoog beginnen voor Carmen Milobendzchi en de 350 honden en vele andere dieren!

De eerste doelen zijn:
*Waterafvoer voor de nieuwe kennels van vorig jaar.
*Nieuwe betonnen hondenhokken bouwen die betere beschutting geven in de winter en beter schoon gehouden kunnen worden.

Hanke Hoogerwerf uit Scheveningen steunt dit shelter bij Boekarest al jaren. Er zitten 350 honden, 50 tot 60 katten en daarnaast verzorgt Carmen zo’n 100 honden op straat met voer en hulp bij ziekte. Wij hopen dat Hanke’s actie een mooi bedrag zal opleveren, want het is een prachtig doel, de besteding meer dan waard. Sinds begin dit jaar steunt ook Esperanza dit shelter i.s.m. Hanke en met opvangster Maureen uit Smilde.

Op 24 maart staat het eerste bericht van dit shelter op de site. Het bevat naast de adoptie van Cleo (Lady), Dacia (Daisy), Frangipani (Faya), door Hanke naar Nederland gevlogen, een eerste informatief stukje over (de oprichting in 2002 van) het shelter.

Begin mei waren we er op bezoek. Op 7 en 8 en 13 mei staan uitgebreide siteberichten met heel veel nieuws over Carmen haar visie, haar struggle met nog veel meer beelden van een groot deel van de 350 honden in het shelter. Indrukwekkende beelden die veel vertellen. Konden we ze allemaal maar helpen. Dat zal niet gaan, maar dat is geen reden om niet zo veel mogelijk te helpen. We namen toen het tweede trio mee naar Nederland: Riri, Fresia (Friemel) en Constantin (Max), ook allemaal prachtbaasjes gekregen inmiddels.
Begin juli vloog Hanke Bubico (Biko) en Jumpy en Gisela (Wiefke) naar Maureen. Alle 3 lopen ze inmiddels te stralen, zo getuigen de berichten en foto’s van de nieuwe baasjes. Komende zondag gaat Hanke al weer: dan komen er 6 honden, w.o. 5 prachtige pups, die alle 5 naar een nieuwe opvangster gaan, Kim in Zutphen. Een professioneel en zeer betrokken dierenvrouw waar de 5 vast een mooie start krijgen.

Er is heel veel hulp nodig. De afgelopen winter was lang en erg koud (dik over de 20 graden vorst). Niet alle honden hebben dat overleefd. En deze zomer was langdurig en extreem heet, geregeld boven de 40 graden. Toen ook nog de waterpomp het begaf was de ramp bijna compleet. Zieke dieren, pups die hierbij het onderspit moesten delven. Ons aller vurige wens is dat dit jaar de weg omhoog begint.

Het wandelparcours dat Hanke gaat lopen gaat door de parken van Den Haag, over het strand bij Scheveningen, door een duinen en bossen. Aan het einde van de tocht lopen we door het centrum van Den Haag.

Enkele foto's geven een indruk van deze tocht.
Duinen
Het Vredespaleis


Kurhaus
En de pier

Wij hopen dat zoveel mogelijk mensen Hanke willen sponsoren


Het rekeningnummer van Esperanza staat hierboven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten