zondag 4 februari 2018

September 16 2017 Esperanza bruist


Trouwe volgers denken wellicht ???? Want de site komt er bekaaid af. Het komt omdat er zoveel gebeurt. Maar inmiddels staat er zoveel in de steigers, dat we het kunnen gaan het inhalen. Eerst een kort en globaal overzichtje van alles wat er loopt. En dan gaan we stap voor stap overal verslag en beelden van geven in de komende dagen.


*Onze steun aan het shelter de Nature Association bij Boekarest is volop gaande: (financiële) ondersteuning en adopties.

*Een reis naar Spanje: 20 – 25 september: veel voorbereiding voor meerdere bezoeken en de 6 honden die mee terug gaan.

*Op 7 oktober doet Esperanza weer mee aan de Open Dag van Dierenartsenprakrijk Glas in Diever met 6 tweede kans honden uit Spanje.

*Ook organisatorisch zitten we midden in een update om te voldoen aan alle nieuwe wet- en regelgeving voor stichtingen die met dieren bezig zijn. Pff, niet niks.

*De adopties lopen ook volop door inmiddels: 10 september zijn er 6 honden uit Roemenië aangekomen en uit Spanje nemen we de 6 voor de Open Dag van 7 oktober mee.

*We investeren weer in nieuwe samenwerkingsverbanden/contacten.

Van dit alles gaan we weer verslag doen op de site. Eerst een korte update betreffende de adoptiehonden. De afgelopen tijd zijn de resterende 4 van de 9 honden van de Nature Association (die in maart, begin mei en juli naar Nederland kwamen: 3 x 3) naar hun gouden mandje gegaan: Dacia, Riri, Jumpy, Gieske. En van de 5 pups die zondag 10 september arriveerden zijn er ook al 2 naar huis: Archie en Alvis. Nog niet geadopteerd zijn pups Angel, Crina en Craitza. En kleine Ana, ook van The Nature Association, wordt nog niet geadverteerd. Zij heeft het nodige meegemaakt en moet op alle fronten bijkomen bij Maureen in Smilde. Ook met de herplaatsing van Spaanse Falco zijn we nog bezig.

Giesela nu WiefkeGisela, (Gieske in de opvang bij Maureen) kreeg van haar nieuwe vrouwtje Bep de mooie naam Wiefke. Ze is bijna 2 jaar en ging op 02 augustus naar Ede. Een heerlijk boomerachtig mixje. Kaal geschoren in het shelter vanwege de grote hitte deze zomer in Roemenië. Bovendien was ze een en al klitten. Ze zat verloren bij een bushalte, waar Carmen steeds langs reed. Haar bazinnetje is warme, ervaren hondenvrouw die liefde aan nuchterheid paart. En die haar beslist veel gaat leren.


 Riri

Riri, van ongeveer januari 2012 kende enkel de straat en toen 5 jaar shelter. Ze ging op 05 augustus naar een jong stel in Utrecht met een groot hart vol mededogen plus hondenkennis. ‘Riri is een geschenk. Iedereen vindt haar mooi en speciaal.’ Deze woorden spreken voor zich, toch? En Riri voelt dit alles: ze doet het zo goed.

JumpyJumpy, ruim 3 jaar, woont sinds 06 augustus in Wijchen. Jumpy is uit een dodingsstation gered en zat daarna 2 jaar in het shelter tussen de 350 honden. Net als Wiefke kaal geschoren, maar deze mix Collie en Spaniel (of zoiets) krijgt vast weer een prachtige vacht. Ze woont bij een fijne familie met 2 volwassen kinderen. Hun 6-jarige Labrador Lucky was van slag na het overlijden van maatje Buddy. Maar zoals gehoopt, zijn Jumpy en Lucky al dikke maatjes. Rennen door de prachtige, enorme tuin. Op het vragenformulier stond bij omvang tuin: geen idee. Dat snapten we, toen we bij het huisbezoek de tuin zagen.


Jumpy: heerlijk rennen


Dacia nu DaisyDacia heet nu Daisy. Dit spierinkje, geboren ergens april 2016, liep moederziel alleen op een autoweg. Een Dacia-chauffeur bracht haar naar het shelter. Op 13 augustus is deze heerlijke spring in het veld naar Zwanenburg gegaan. Ze woont daar bij 2 hele lieve mensen en Shih Tzu Tama. En Twinkel van de overkant van de straat is er ook heel vaak. Baasje en bazinnetje hebben nu ‘never a dull moment’, want het stel kan er wat van. ‘De rugzak zal geleidelijk van haar schouders glijden’, schreef Marian. Wij hebben daar het volste vertrouwen in.


 Archie nu Ramzy

 Ramzy net in Nederland   


                                                           Veilig op schoot

                                                               Naar de vliegkennel                  
                          
 Archie, 4 maanden, kwam zondag 10 september samen met nog 4 andere pups aan bij opvangster Kim in Zutphen en ging al op 11 september naar huis. Er was vooruit geadverteerd en we hadden al huisbezoek gedaan in Vlaardingen bij een warm gezin met 3 kinderen. Met Archie is allereerst een diepe wens van dochter Riham van 17 in vervulling gegaan. Archie is 1 van de pups van moedertje Angela die gevonden werd na een ongeluk: oogje eruit, kapot pootje. Op een veilige plek kon ze nu toch zelf de pups grootbrengen. Daarna gingen ze naar het shelter. Archie kreeg de mooie naam Ramzy. Betekenis: ‘dol op …’ Mooier kan toch niet?

Alvis nu Alfie


                                                          naar de vliegkennel 


                                            nu samen met Jip en naast slapen heerlijk samen dollen

Alvis, broertje van Archie, heet nu Alfie en maakt sinds dinsdag 12 september de boel onveilig in Bornerbroek, bij Almelo. Bij mensen met een prachtig hart, huis en tuin. Jumpy mag een droomtuin hebben, Alfie heeft een nog grotere bostuin. De familie hoopte op een match met de ongelooflijk lieve en leuke, onvermoeibare Jip. En dat is meer dan uitgekomen!!! De 13-jarige Bram moet niks van die 2 druktemakers hebben, maar die hebben elkaar gelukkig. Alfy is in een paar dagen ongelooflijk opgebloeid.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten