maandag 7 augustus 2017

April 8 2017 ‘We genieten dagelijks van Wina haar vrolijke persoonlijkheid.’

10 mei 2013 werd de 5 maand oude Wina opgehaald door haar nieuwe familie: dierenliefhebbers met 6 zonen, 2 nog thuis wonend. Oppas al verzekerd!

Wina was over het hek van de refugio gegooid met Gipsy. Misschien haar moeder, hoewel kleur en het stompe staartje anders doen vermoeden. Een eerste reactie voor Wina haakte af, omdat ze enkele gezinsleden aan een teckel deed denken. Gelukkig maar, want elke hond droomt van het leven dat ze nu heeft.

Wina heeft 2 grote liefdes: haar vrouwtje en de natuur. In de natuur bloeit ze op. Van blijdschap springt ze dan met 4 pootjes tegelijk omhoog, graaft enthousiast muizen en mollen op en speurt op een hoge duintop de omgeving af. In 2016 maakten haar baasjes een sponsorbeklimming van de 5895 m. hoge Kilimanjaro voor WarChild. Het mee rennen op de trainingstochten vooraf vond Wina heerlijk. Wina en haar vrouwtje rennen ‘s morgens 5 km. Later op de dag volgt een lange wandeling met baasje of een zoon. Plus wekelijks een paar mooie wandeltochten door duinen of bossen. Wina is gek op kruiden. Het liefst ligt ze tussen de tijm. Botten begraaft ze om ze maanden later op te graven èn geheel te verorberen. Tot hun verwondering is ze nog nooit doodziek geworden. Helaas moest ze tijdelijk aangelijnd, toen ze konijnen van ¾ haar eigen grootte ging vangen. Wina’s andere grote liefde is het bazinnetje. Als die thuis komt, dan springt ze een halve meter hoog en moet eerst stevig geknuffeld. Wordt Wina door een ander uitgelaten, dan gaat ze bij thuiskomst het hele huis door op zoek naar Liesbeth. Overigens kan Wina opschieten met alle mensen en dieren. Met buurhond Bas haalt ze streken uit zoals paarden opdrijven.Geen opmerkingen:

Een reactie posten