zondag 13 augustus 2017

April 20 2017 Cluj Napoca

Zoals gisteren aangekondigd gaan we in Cluj Napoca in Transylvania in het noordwesten van Roemenië de opening van het door Esperanza gesteunde Happy Pet Center bijwonen. In mei 2016 waren we er ook. We hebben toen uitvoerig hierover bericht op de site. Het veelbelovende pand dat we toen bekeken hebben werd het niet uiteindelijk. Achteraf gelukkig. Want het huidige pand is veel goedkoper. En niet minder!

Zodra de sleutel in hun bezit was en er met schilderen etc.etc. kon worden gestart kwamen er gelijk al kansarme zielen binnen en al snel zat het aardig vol. Poes Frances die er niet best aan toe was, was de allereerste. Er is heel hard gewerkt en zaterdag is de officiële opening. We zijn zo blij hiermee en het is geweldig dat we erbij kunnen zijn.


We zullen onze lezers goed op de hoogte houden van alles de komende dagen. En natuurlijk van de rest van de reis. Want we eindigen deze 12 daagse Roemenië reis in het 450 km zuidelijker gelegen Boekarest om uiteindelijk met 3 honden terug te reizen op 2 mei.

 Riri

Fresia komt ook met ons mee


Helaas hebben we de foto's van Constantin niet hier op de computer of in een bereikbare cloud

Het weer is 20 x niks. Net boven nul en een laag sneeuw. Dat had niemand verwacht. Morgen gaan we goedkope laarzen bij de bouwmarkt kopen. Ons schoeisel was hierop niet voorbereid. Door vertraging laat aangekomen vanavond. Dus nu geen tijd meer daarvoor.

Toch verheugen we ons op het verblijf en de ervaringen die ongetwijfeld behalve moeilijk ook weer mooi en waardevol zullen zijn.aankomst in Cluj, ja hoor dikke sneeuw!!

En wat niet onvermeld mag blijven is het volgende. De dagen voor vertrek zijn nogal druk qua voorbereiding. En toen kwam er ineens voor 2 van onze 3 adoptiehonden belangstelling na wekenlange windstilte. Het leek zo goed dat er dus nog intensief contact was. Want hoewel op punt van vertrek konden we dit niet laten liggen. En geloof het of niet: op Koningsdag 27 april gaan zowel onze 9 jarige Bowie die al 6 adressen had en de kleine Roemeense Franja, zusje van Fresia, die nu meekomt,  naar huis.

 Maureen met Franja

 en Bowie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten