zondag 13 augustus 2017

April 21 2017 We zijn er stil van en heel blij.

De kliniek aan de buitenzijde

Alina Banu in de poezenkamer

Morgen is de officiële opening van de kliniek dus. Maar vandaag zijn we al rond geleid, omdat het daarvoor morgen te onrustig zal zijn. Drie bestuursleden van Nuca, Monique en Alina en Iuliana, hebben ons uitgebreid verslag gedaan. Het is indrukwekkend.

Het harde werken heeft geleid tot een prachtig resultaat. Het is representatief voor de manier van werken van Nuca. Heel zorgvuldig en zo professioneel mogelijk. Samenwerking staat hoog in hun vaandel en ze hebben een lange termijn visie en strategie. Dat is knap, want met de enorme hoeveelheid werk en beslommeringen met alle nood- en crepeergevallen, 7 dagen per week, kom je makkelijk terecht in een vicieuze cirkel van zwoegen. Maar zij weten dit te overstijgen. Dat is ook de reden waarom Esperanza hier graag steunt. Het is geen dweilen met de kraan open.

Het verblijf met de opvangkennels

De poezen wachten op medische zorg

Deze honden zijn geopereerd

Een van de dierenartsen opereert

Enkele maanden geleden, toen er nog volop verbouwd en geschilderd werd, kwamen al de eerste dieren binnen. Inmiddels zit het aardig vol. Er zijn in die korte tijd al meer dan 300 sterilisaties gedaan plus de nodige andere ingrepen.

Voor een vergunning hiervoor was een apparaat voor bloedanalyse een vereiste. Wij zijn blij dat we ook hiermee konden helpen. Vanaf dat moment mochten ze zich officieel kabinet noemen en konden ze aan de slag. Willen ze de vlag van kliniek mogen voeren, dan is een tweede en nog veel geavanceerder apparaat nodig. Maar dat is heel erg duur. We gaan er wel naar streven. En spreken nu alvast van kliniek. De bedoeling is immers dat dit naast het helpen van zwerfdieren en minvermogende Roemenen met huisdieren ook een voorbeeld van hoogwaardige dierzorg wordt. En dat ook 'gewone' klanten (die normale tarieven betalen) hier komen vanwege de goede zorg. Nuca had altijd al goede contacten met medewerkers van diergeneeskunde van de universiteit in Cluj Napoca voor complexe gevallen. Dokter Muresan van de universiteit werkt nu belangeloos ook hier een dag in de week.

De poezenkamer is prachtig beschilderd

Zwerfkat Mustapha zit boven


Vier pups gered uit de gemeentelijke opvang


Morgen de officiele opening en meer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten