zondag 14 februari 2016

Januari 23 2016 Lieve, trouwe, makkelijke Balou kreeg véél meer.


Hongaarse Janny, mix Rottweiler/langharige Duitse herder met prachtige vacht en staart zat dagenlang bij een vakantiehuisje trouw te wachten op haar baasjes die haar waarschijnlijk daar uit de auto gezet hebben. Toen de gasten die haar voerden vertrokken, namen Peter en Ingrid haar op. Het was even zoeken naar het juiste huisje. Haar zo rustige, lieve uitstraling trok diverse belangstellenden: ook ouderen en mensen die gewoon gezellig kleine rondjes lopen. Janny zou zich overal bij neerleggen, maar we gunden haar meer.En dat kreeg ze bij Miranda, die met haar familie, 6 paarden, 3 poezen en Griekse adoptiehond Amon op een prachtig bedrijf met een enorm weiland woont in het Zuid-Hollandse Waarder. Een prachtiger hondenleven is amper denkbaar. Janny, nu Balou en een jaar of 5, geniet buitensporig. En na consequente training door Miranda met de onverstoorbare stalkat Japie leerde ze al heel snel dat je poezen niet jaagt, maar respecteert.
 
 
Miranda schrijft:
Hier vanuit nu ook een beetje winters Nederland een berichtje van Balou. Het gaat super goed met haar !!!! Ze speelt elke dag heerlijk met Amon zowel binnen als buiten en gunnen elkaar alles, zo lief die 2. Haar liefste bezigheden zijn om alles in de gaten te houden op het erf en heerlijk de hele dag het hele land (1,5 hectare) door struinen naar wild. Laatst had ze een Hermelijn of bunzing gevangen en dood gebeten. Het is echt een heel gevecht geweest, ik had wel rare geluiden gehoord in het land maar dacht dat mijn stapmolen aanliep, maar later bleek dat dat het gillen van die hermelijn/bunzing was. Maar oooo wat was Balou trots op haar prooi zeg echt zo bijzonder hoe dat jagers instinkt er zo diep bij haar inzit.
Wel heeft ze zo nu en dan erge last van haar oren. Ik heb druppels van de dierenarts gehad dat helpt wel maar het komt elke keer toch weer terug.
Laatst waren we met 16 vrienden, 4 honden (waarvan Balou en Amon er 2 waren) en 4 paarden een weekendje in een groot vakantiehuis op de Veluwe. De honden, de paarden en wij hebben volop genoten, heel veel gewandeld en lekker buiten geweest. En ooo wat waren de honden met z'n 4en braaf zeg, Balou en Amon hebben zich perfect aangepast en zich super gedragen, iedereen was verliefd op beide!
Kortom het is de perfecte match en we zijn nog elke dag ongelofelijk dankbaar dat Balou haar gouden mandje bij ons mocht vinden !!!!!!
Uiteraard stuur ik ook weer een paar fotos mee van onze 2 kanjers !!!! Dikke knuff en pootje van Balou en Amon. Liefs, Miranda
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten