zondag 16 juli 2023

November 1 2020 2 ‘speciaaltjes’ vonden een fijn thuis: grote Elma 62 cm en kleine Willeke (nu Lucy) 25 cm

 Adoptiekansen inschatten, pfff... altijd weer verrassingen. Soms vlot het niet. Zo wacht unieke, trouwe Pirate al 1.5 jaar. Onbegrijpelijk. Net als Fenna en Paulina, 2 schatjes. En mooie, leuke waterhond Brisa, aankomst 16 mei, krijgt veel reacties, maar elke keer is het het (net) niet. Bij Elma en Willeke, aankomst 26 sept., was het rustig, maar vorige week sloeg Cupido toe: in de roos!

Hoezo? Groot?

Elma, geb. maart 2019, herdermix met husky invloed en alle kanten opgaande oren. Met nestgenootjes (1 maand oud) en moeder gedumpt voor de refugio. Elma bleef over, vanwege die oren? Haar karakter is het niet: lief, open, aanhankelijk, herdertrouw. Verpakt in lomp, onhandig gedrag. Net als Pepsi veel socialisatie als pup en puber gemist. Enkel soms lopen aan de lijn op de berghelling in de middle of nowhere. Dan: de reis Andalucia- Nederland. Je belandt op de maan. Zoveel onbekende indrukken, prikkels: een huis/huiselijk leven, tv, stofzuiger, fietsers, geluiden etc. Een grote schok voor Elma, zich vertalend in uitvallen naar de andere honden. Pure ontheemdheid en angst, maar ogend als agressie. Anita, van de refugio, geloofde haar oren niet. Elma was altijd goed met honden. Na een week kwam ze gelukkig aardig tot rust.





Spanje. Bij de kattentest een hele bange Elma

Een adoptant moet een stabiele setting bieden, Elma met kleine stapjes het gemiste laten inhalen/leren, op het moment dat ze het aankan. En zo nodig een stap terug. Elma woont in Heiloo, fijn huis, goed omsloten tuin, groene, prikkelarme straat en amper honden. Stranden van Egmond en Bergen nabij. Haar super sportieve baasje, recent gestopt met werken gaf Elma als welkomstcadeau een mooie lijn van bergtouw. Van jongs af dierenliefhebber met rescuehart, empathie, begrip, geduld. Wij vertrouwen Elma met gerust hart aan hem toe en ook aan zijn volwassen dochters die zeker zullen oppassen. Hun reis samen begon 22 oktober. Mooie berichten al. En eerste te tackelen probleem: uitvallen tegen haar spiegelbeeld in de ruiten. Net als bij aankomst in Smilde naar de (echte) honden: niet grappig dus.







Kleine Willeke, geb. ong. juli 2012, liep op straat, in vreselijke staat, vol vlooien. Lange, slechte nagels, wat weggevreten neusje, wondjes deden alarmbellen rinkelen. Uitslag bloedtest, helaas: Middellandse Zee ziekte Leishmaniose (niet besmettelijk, door zandvliegen overgebracht). Dat het zover kwam…… Ze moet lang aan haar lot overgelaten zijn. Leishmaniose is goed te behandelen, maar blijft slapend aanwezig: via een bloedtest 1 of 2 x per jaar in de gaten houden. Uitgebreide bloedtesten toonden aan dat Willeke’s orgaanfuncties (bv. lever, nieren) nog goed waren. Opluchting! Daardoor kon ze een Glucantime kuur aan. Dat ging heel goed. Nu staat ze op Allopurinol, het bekende medicijn tegen Leishmaniose. We gaan er van uit dat Willeke er nu gewoon oud mee kan worden zoals de meeste honden.



Ze mocht in Spanje in het kantoor overdag

Het weggevreten neusje blijft hoogst waarschijnlijk zo, plaatje-mooi wordt ze niet. Ook maakt het bloot liggende slijmvlies haar wat vatbaarder voor infecties. Willeke heeft zeker nog een weg te gaan, maar ze is zo leuk en lief, zo blij en levendig. En het wonder gebeurde: op 25 oktober werd ze Lucy en kreeg een heerlijk thuis in Twijzelerheide bij 5 katten, 4 konijntjes en Odo (geb, april 17, ook van straat), op 31 aug. 2019 via ons geadopteerd door deze fantastische baasjes die niet naar uiterlijk kijken, maar dieren enkel een fijn thuis willen geven. En tot nu toe is het een droom: tussen Lucy en de baasjes en alle dieren. Ze zal wel de baas worden, schreven ze. De goeiige Odo lijkt weg van Lucy te zijn en waste al in de auto naar huis haar oren.

 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten