zondag 18 december 2016

December 7 2016 Plaatsingen

De maand voor kerst komkommertijd qua plaatsingen? Meestal wel, maar soms….! Drie oudere, kansarmere dieren hebben een eigen warm mandje deze kerst.

Ulli (Ulises) ging eind november naar huis. Hij staat op 18 november uitgebreid op onze site. Een 9-jarig sprinkhaantje dat al 2 jaar in het asiel zat en niet is verwend door het leven. Bij te snel intuigen kromp hij soms ineen, als verwachtte hij slaag. Het is een mirakel dat Ulli nu in Hilversum woont op 5 minuten lopen van bos en hei bij mensen met een enorm rescuehart.

Op 30 november staat het verhaal van Bowie. Een veel te dik 8-jarig Nederlands pechvogeltje. Hij had zeker 4 adressen achter de rug en waarschijnlijk nog meer. Bowie is zielsgelukkig, als hij er maar bij mag zijn. En dat mag! Zondag waren we op huisbezoek in Gelderland, ook al op loopafstand van bos en hei. Ook Bowie gaat naar mensen die gaan voor rescuedieren. Hij wordt zeker niet meer verwaarloosd bij een dochter die bijna dierenartsassistente is en een moeder met trimsalon. En die salon is aan huis: Bowie mag er altijd bij zijn. Vrijdag wordt hij gehaald.16 november schreven we: ‘Roxy is om van te houden’. Na 4 jaren op straat en 3 jaren in beroerde omstandigheden in Roemeense shelters kwam ze in september in opvang in Friesland. Er volgden reacties. Maar het opvanggezin durfde het niet aan. Enkel met veel geduld en liefde valt Roxy door de paniek en angst van de eerste fase na een verhuizing heen te helpen. Dan is er enkel de gedachte: waar is een kiertje waardoor ik kan vluchten. Ondertussen werd Roxy steeds blijer bij hen. En ze geniet van de grote tuin en heeft steun aan de andere twee honden. Maar ook de opvangbaasjes zelf werden steeds blijer met Roxy. Zo blij dat ze beseften: ‘We willen haar niet meer missen.’ Dit wordt de mooiste kerst voor Roxy ooit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten