donderdag 3 november 2016

September 28 2016 Een bezige zomer en een mooi najaarsbegin: zaterdag 1 oktober Esperanzahonden op de Open Dag bij Dierenartsenpraktijk Glas in Diever.


We waren twee keer in Duitsland. O.a. 4 vliegkennels van refugio Sierra Nevada wegbrengen: eentje van Eski die in november met een Belgische mevrouw als vluchtbegeleidster meekwam naar Zaventem. Een 2e van Chico die 19 januari met een wegtransport naar Keulen kwam. Normaliter zitten ze in de vaste transportbusbenches. Maar Chico, door zijn 7-jarige asielleven erg huiverig voor aanraking, durfden we in Keulen niet over te hevelen. Dus zat hij in een losse vliegkennel die we zo in onze auto konden zetten om angst en paniek te voorkomen en, minstens zo erg, ten gevolge daarvan misschien een ontsnapping. Dan 2 knotsen van kennels waarin Beer en Muis gevlogen kwamen naar Schiphol in de nacht van 15-16 juli.


Beer


Muis

De boel stond knap in de weg in de garage. Daarom hebben we ze naar asiel Kronach in Duitsland gebracht. Zij zorgen voor opvang en adoptie van veel dieren van refugio Sierra Nevada. Die worden daar met een wegtansport gebracht. Op de terugweg kan dan het nodige mee naar Spanje. Wel een eind rijden. Maar we hebben de gelegenheid benut voor dierencontacten: o.a. Andrea Wolf die voor Sierra Nevada de beschrijvingen van de adoptiehonden doet.Verder deden we aardig wat huisbezoeken, ook voor andere organisaties. Dat vraagt ook voorbereiding en verslaglegging en overleg. En tussendoor passeren de ‘diversen’: bv. een bezoek aan het Zwerfdierenfestival, het verzamelen van goederen, een prachtig bezoek van Catina en haar baasjes die een weekend in Friesland waren om de eerste adoptieverjaardag van Catina hier te vieren etc.etc.


De zeer intensieve Spanjereis staat al uitvoerig op de site. En drukte met sommige honden. Tja, levende wezens plooien zich niet altijd naar de agenda en het boekje. Drie dieren kwamen terug van adoptie tegen elke verwachting in. In het geval van Bijou helaas ernstige ziekte. Maar bij Lupita en Terry stonden we perplex. In het geval van Lupita vanwege de mensen en in het geval van Terry vanwege een zeer onverwacht  incident waardoor hij toch zekerheidshalve beter niet meer bij hele kleine kinderen kan. Lupita en Terry kwamen samen met Golfo > Rakker en Olli > Odin 28 augustus aan. Lupita vond supersnel weer een nieuw thuis, maar Terry zoekt nog. Een meer dan leuk hondje, maar heel energiek en een fel terrierkarakter: dus voldoende activiteit vereist en baasjes die lief, maar beslist sturen.


Terry

Verder staat de gang vol dozen met collectebussen. We coördineren weer de jaarlijkse collecte van de Dierenbescherming in Bolsward. Plus zelf 6 dagen lopen, omdat er nooit voldoende collectanten zijn. Eigenlijk te veel werk. Er zouden hier 3 coördinatoren moeten zijn. Maar ja, de tijd vliegt en voor je het weet is het jaar om en heb je onvoldoende actie hiertoe ondernomen.


Overigens lijkt het nog erger dan het is. Per abuis waren er 100 i.p.v. 30 bussen bezorgd.

Terry, Rakker, Lupita en Odin kwamen van de refugio in Fuentevaqueros bij Granada. Een voormalig dodingsstation. Ze waren bedoeld voor de open dag van dierenartsenpraktijk Glas in Diever, maar werden snel geadopteerd. Op de tergreis uit Spanje 11 september konden wij daarom 6 nieuwe bofkontjes meenemen in het vliegtuig: 2 vliegkennels, met elk 2 hondjes, in het ruim en allebei een cabinetasje met een hondje.


Het betreft Goldy, Dappertje DAP, Jerry, Coco, Mazzel, Paco.

[Baasje gezocht: klik hier]

In het kader van Dierendag openen vele dierenartspraktijken hun deuren. Maureen’s dierenarts heeft jaarlijks een mooi en breed programma met al jaren als klapstuk: 2e kans hondjes. Buitenlandse adoptiedieren die snakken naar een beter leven. Dit jaar zijn daar dus de 6 genoemde Spaanse Esperanzahondjes te zien plus de kleine Roemeense Bijou die van adoptie terug kwam i.v.m. ziekte.
Ze worden ook al geadverteerd, maar aan niemand niet toegezegd voor de open dag. Reacties vooraf worden naast die van bezoekers van de Open Dag gelegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten