zondag 4 september 2016

Augustus 6 2016 Lobo en de nieuwe baas worden echte maatjes.


Op 4 juni ging Lobo naar Roland. Wat hadden we een kopzorgen om hem. Zijn bazinnetje dat hem in 2014 adopteerde was te lief en Lobo nam buiten letterlijk een loop(je) met haar. En aangezien hij een hond is met enorme kwaliteiten, ook fysiek, werd dit te zwaar. Heel verdrietig, want ze heeft zoveel liefde en energie in hem gestoken. Het herplaatsen van Lobo was dus een zoektocht naar die ene baas/bazin die de volstrekte duidelijkheid naar een hond als Lobo toe als het ware in zijn/haar wezen heeft: 100% natuurlijk overwicht zonder te drillen. Dat werkt averechts bij zulke slimme, lieve honden. En je moet ook niet zwichten voor zijn heerlijke kop en ondeugende pogingen, want je inpakken dat kan Lobo ook.
Zo'n houding valt moeilijk aan te leren, maar Roland heeft het helemaal plus de ervaring met dit type herders/herdermixen.Het zoeken duurde 4 maanden en we hadden de hoop vrijwel opgegeven. Naast het zoeken van een gewoon thuis is Lobo ook getest op een aantal trainingscentra/politiehondenopleidingen e.d. Hij kwam ver in de selectie, maar is in wezen te lief. Hij kan alles (leren), maar is ook in staat een hondenbegeleider in het vuur van de strijd een lik te geven en dan de prooi de prooi te laten. Tja, daar houdt het op. En toen, 2 dagen nadat Lobo in een hondenpension was geplaatst voor onbepaalde tijd, kwam Roland. En vanaf de kennismaking gaat het super. Lobo krijgt knuffels en liefde, maar de baas uitproberen is er niet bij. Daar moest Lobo even aan wennen trouwens. Dat iemand die je knuffelt je ook zo zonder pardon kan corrigeren als het moet.
Maar i.p.v. de bazin aan de lijn mee te sleuren, loopt Lobo nu naast of achter. Samenvattend: alles gaat goed op katten na. Daarop is hij super gefixeerd. Maar ook daar wordt op geoefend. En sinds hij op vers vleesvoeding staat is de darmproblematiek ook over. Als het goed gaat, gaan ze binnenkort verhuizen naar een huis op het rustige platteland met tuin en goede loopmogelijkheden en dan krijgt Lobo een vriendin.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten