zondag 4 september 2016

Augustus 28 2016 Zeven mooie huisbezoeken

We proberen weer bij te komen met de site, met eergisteren Catina als start. De afgelopen weken deden we 7 mooie huisbezoeken. Dat is niet helemaal toeval en geluk, want op huisbezoek ga je pas als de match echt aanwezig lijkt. Na de schriftelijke informatierondes (wij veel over de hond en de geïnteresseerden veel over zich) volgt, bij een wederzijds positief beeld, een verdiepend telefoongesprek. Is er dan geen twijfel over motivatie en omstandigheden, dan volgt huisbezoek. Dat is, naast kennismaking en zelf zien waar de hond gaat wonen, een extra voorbereiding op de komst. Vaak leven nog vragen over procedure, ophalen, type tuigje/halsband/riem/voer. Je kunt tips geven over de start: bv. niet direct een stoet kraamvisite over de vloer, al dan niet alleen slapen de eerste nacht(en), over opvoeden i.h.a. en (de beste benadering van) het karakter van deze hond enz.

 Ollie


27 juli waren we naast de deur voor Olli, in het dorpje Blauwhuis. Olli is 2 jaar en komt zondag 28 augustus aan met een wegtransport uit Granada bij Maureen in Smilde en wordt dan direct opgehaald door Helena die enorm naar hem uitkijkt en de bench al klaar heeft staan. Olli krijgt een supervrouwtje die lekker met hem gaat lopen. Onbegrijpelijk dat dit knuffelige, blije, speelse ventje op straat gedumpt is en al sinds november 2015 in het asiel zit.

 Lupita

06 augustus waren we in Enschede voor Lupita. Lupita, van januari 2014, komt gelijk met Olli. Een Spaanse familie wilde van haar af. Ze gaat naar Michel, Anke en dochter Brechtje van 7 jaar. Ze hebben nog verdriet om hun oude hond, maar staan helemaal open voor Lupita. Het wachten op haar komst duurt lang! Ze waren dus blij met deze tussentijdse foto. Lupita heeft even tijd nodig, maar is dan lief, aanhankelijk, speels en ongecompliceerd. Ze heeft een soort poedelvacht en er kan wel wat Spaanse Waterhond inzitten. Ze boft met deze lieve, zorgzame familie waar ze genoeg aandacht en beweging zal krijgen.
 Nicko

Daarna door naar Deventer voor Nicko waar Annechien en haar zoon en dochter direct als een blok voor vielen: een prachtbegin! En het was een schot in de roos. Nicko is pas 7 maanden en komt uit asiel Arsofia, Bulgarije. Maureen helpt dit asiel dat gedwongen wordt minder dieren op te nemen, maar wat doe je als de pups op straat geboren worden? Helpen dus, en wij helpen dan met huisbezoek, ook al gaat adoptie via een andere stichting. Nicko zat al een paar maanden bij Maureen. Nicko is al opgehaald en bloeide op vanaf het moment dat hij thuis kwam met Annechien. We wisten niet wat we hoorden, want hij had best wel angsten. Zo durfde hij lange tijd niet verder dan de oprit, zo eng was de weg en de mensen die daar liepen. En nu al is hij mee geweest naar het tuincentrum, door het dorp naar het park met andere honden, en op bezoek bij familie. Nicko heeft rust gevonden.

   Terry
Ties met Rafa
08 augustus gingen we naar Sint Nicolaasga voor Terry die ook met Lupita en Olli meekomt. Gelukkig ook in de buurt. Terry gaat naar een moeder met drie kinderen van bijna 4 en 9 en 12. We hebben alle vertrouwen in de goede sturing van Talitha. Want kleine Terry verdient nu eindelijk zijn definitieve huisje en veel zorg en aandacht. Terry is al vijf en een half, een mix Yorshire Terriër. In maart kwam hij zwaar verwaarloosd in het asiel: wonden over zijn hele lijfje en een totaal vervilte vacht. Hij heeft een lief en open karakter en krijgt niet genoeg van knuffelen. Spelen en wandelen is ook fijn! Wat is er mooier dan zo’n hondje te helpen? Ties van 4 jaar blijkt een echt hondenmannetje, hier zit hij met onze Rafa...

 Beer

16 augustus gingen we voor de tweejarige Beer naar Emst bij Epe. Op onze site stond al veel over het artikel van Jantien de Boer in de Leeuwarder Courant die met haar partner begin mei een week in Andalusië was en toen de twee joekels van honden, door hen Muis en Beer gedoopt, zwervend en broodmager en kletsnat aantroffen. Met onze hulp hebben ze de dieren kunnen onderbrengen. Muis en Beer arriveerden 15 juli op Schiphol. Bij Lia en Ewout in Oosterbierum, bijna pal aan de Waddenzee, zijn ze liefdevol opgevangen. Inmiddels is Beer geadopteerd. De ontzettend lieve reu is heel gevoelig. Hij trekt zich gauw terug. Wil Beer opbloeien en veel leren, dan moet je goed in je vel zitten en rust en duidelijkheid bieden. Welnu, hij trof de juiste mensen: hondenmensen in hart en nieren met grote liefde en kennis van zaken. Ze wonen in Leeuwarden, maar zaten 3 weken in een vakantiehuisje in Emst. Dus op naar Emst. En 18 augustus ging Beer mee naar Emst. Heerlijk dat de 
baasjes een paar weken tijd hebben om de hele dag bij hem te zijn en van alles te leren. De eerste berichten liegen er niet om: het gaat super.

 Flor

Daarna naar Zwolle voor Flor, een hele grote hond in feite, maar met relatief super korte poten. Net als Nicko geen Esperanzahond. Flor was in opvang bij Maureen. Ze heeft een Mastin-karakter en is dus niet slaafs gehoorzaam. Haar zware blaf is luid en omdat deze honden gefokt zijn voor zelfstandig waken en dus kunnen aanslaan in een omgeving met veel geluid kun je hierover klachten krijgen. Flor was al eens terug gebracht van adoptie en moest nu echt goed terecht komen. Nou, dat is gelukt. Bij een echtpaar met 3 (bijna) volwassen kinderen (die niet tegen Flor aanfietsen, zoals gebeurde bij het laatste gezin dat haar terug bracht) en die eerder ook een hond met een eigenzinnige aard hadden. Zij hebben de juiste benadering: rustig, geen overkill. Flor is opgehaald door vader en oudste dochter en het gaat heel goed.

 GolfoTinus, gaat hij Golfo accepteren?

Op 26 augustus gingen we naar De Hoeve, een dorpje in ZO-Friesland, voor Golfo, nummertje 4 die morgen aankomt met het wegtransport van de organisatie Home from Home, uit hetzelfde asiel als Terry en Olli en Lupita bij Granada. Dit mannetje van anderhalf jaar is ook gedumpt. Het nieuws was eraf. Hoe kun je: zo’n vrolijk en ongecompliceerd dier. Golfo is levendig en moet de nodige beweging hebben. Zijn nieuwe bazinnetje loopt gelukkig graag knapzakroutes en dagelijks twee keer een uur. Verder heeft ze heel veel hondenkennis. Golfo gaat ook bij Tinus wonen, een rode herfstkater die bij Niki en Rafa even een hoge rug opzette, maar verder met pientere oogjes ‘de kat uit de boom keek’. We hopen dat de twee vriendjes worden. En o.l.v. Corry is die kans groot: ze is kordaat en heeft haar vorige honden altijd heel veel geleerd vnl. met gebaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten