zondag 4 september 2016

Augustus 10 2016 Het bange zwarte duo Hellen (nu Floor) en Noa hebben een jackpot vol geluk!


Op 19 december kwam in Keulen een bang duo uit Spanje aan. Hellen en Noa, geboren eind april 2015 en gedumpt. In hun liefdevolle opvang leerden ze helaas de wereld niet kennen. Al snel reisden Stefan en Lincy uit Minder Gangelt (net over de Duitse grens in Limburg) naar Maureen in Smilde voor Noa. Vergeefs, Noa was onbenaderbaar. Niet moeilijk doende over kilometers, kwamen ze op 30 december opnieuw, voor Hellen, die iets minder bang was. Als Floor leeft Hellen nu samen met haar blonde variant, de Spaanse Faya, maar een paar maanden ouder.

Floor en FayaWat heeft ze al veel geleerd en als straks de onzekere puberteitsfase helemaal achter de rug is, komt ze ongetwijfeld nog verder. Knuffelen wil nog niet echt, maar ze is al veel aanhankelijker en ligt graag tegen hen aan. Naar de markt tussen de mensen blijft vreselijk. Thuis is toch het leukst en het veiligst. Daarom hebben opa en oma opgepast, toen Stefan en Lincy een weekje op vakantie waren. En een autoritje is ok√©, als ze zeggen ‘gaan we naar opa en oma’: dan is het kwispelen!


Floor is een lekkere doerak, die graaft in de tuin en Fay uitdaagt tot spel en om samen met speeltjes te rennen. Een dagje naar het water was nog wat vreemd, maar ze heeft al even gezwommen met andere honden. Verder loopt ze keurig naast aan de lijn en trekt niet.


Noa werd echt ons bange zorgenkind. We vroegen ons af wat dit moest worden. Ze had ook vaak erge ontlastingsproblemen. En toen kwam het geluk. Op 18 april vertrok Noa naar Oeffelt onder Nijmegen. Naar Jeanet, 70 jaar, haar man net overleden, maar wat een spirit! Jeanet woont bij het familietransportbedrijf waar ook oudste zoon Jacco bij woont. Jeanet doet alles op haar eigen wijze, is recht door zee, maar heel sociaal, en een gouden dierenvriend. Onze voedingsadviezen zijn op geheel eigen wijze ingevuld, maar Noa eet als een trein en de poep is altijd perfect. Naast het huis is een knots van een omheinde wei waar Noa met haar nieuwe vriend, de bijna 10-jarige herder Aswin dagelijks wat afspeelt. Sinds een paar maanden woont Griekse Bobby van hun zoon bij hen. En Noa en Aswin houden de 17-jarige Bobby jong! Jeanet geeft een medicatie tegen artrose waarvan Aswin helemaal is opgeknapt en die ook Bobby erg goed doet.
Maar zegt Jeanet ook: Opvoeden moet je ze, soms even als de moeder achter de kop vastpakken. En dat doet ze zo helder en rustig tegelijk dat het voor de dieren geen enkel punt is. Ze luisteren perfect. Noa en Aswin lopen beide ook lekker los, als Jacco met ze wandelt in de prachtige omgeving. Noa zit ’s avonds graag bij Jeanet op schoot trouwens en met kleinzoon Bastian is het ook helemaal goed gekomen. Katten? Geen punt meer. Zelfs de zwarte aanloopkat komt al weer lekker binnen. De staart komt alleen nog wel tussen de poten, als er eens een chauffeur in haar buurt komt, maar wie had ooit van dit resultaat na een paar maanden al durven dromen?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten