zondag 4 september 2016

Augustus 25 2016 Catina vierde haar eerste adoptieverjaardag in Friesland.

  

                                 Dirkje met Catina                          Op de oude pier van Molkwerum:Catina met Rafa

Hoe erg we achter lopen met de site blijkt wel uit het feit dat we nu pas aan dit bericht toekomen. Maar het is er niet minder waardevol om. 16 juli werden wij blij verrast met een telefoontje. Jef en Alice uit België vroegen of we samen zouden gaan wandelen die middag. Want …. ze bleken in Friesland te zijn met Catina om te vieren dat ze die een jaar geleden ophaalden. Omdat Catina zo vreselijk bang was, was dat toen een hele speciale kennismaking. Ze hadden een pension in het dorpje Molkwerum genomen en zaterdags kwamen ze naar Bolsward waar we uren gesproken hebben over het adopteren van een Catina die in het Roemeense veld is geboren en zich staande moest houden tussen alle zwerfhonden daar, die de pups (de ondersten in rang) vaak verjagen. Daarna zat ze, samen met broer Nicu, nog lang in een verschrikkelijk shelter waar het opnieuw vechten was om wat voer (kipkarkassen zonder vlees). Kortom, enkel overleven en nul komma nul socialisatie. Maar Jef en Alice lieten zich niet uit het veld slaan. Vervolgens kwam opvangmoeder Anieta naar Bolsward met haar geadopteerde hond Betty (overigens in hetzelfde veld geboren) en met Catina (die aan haar vastgeplakt zat) en ’s middags gingen we wandelen met Niki, Rafa, Betty en Catina. Daarna sliepen Jef en Alice er een nachtje over en de volgende morgen zaten we weer gezamenlijk aan de koffie. Het was duidelijk: zij gingen voor Catina. En hoewel we ons hart vast hielden, hadden we ook erg veel vertrouwen in hen. Dus Catina ging mee naar België die zondag.

      
Op het terras van de Galamadammen                                                                                                                                              Jef speelt met Catina in Molkwerum


De reis en de eerste avond waren een paniekdrama. Maar Jef, die wij vaak onze wonder Wonderbelg noemen, was in staat om Catina over drempels te trekken. Ze wilde wel, maar kon niet. Jef heeft die mooie combinatie van enthousiasme, doortastendheid en gevoel voor de juiste aanpak in de juiste dosering om haar te bespelen. En wat is ze ver gekomen in dat jaar. Eerst kreeg Jef haar vertrouwen, toen volgde Alice, toen de dichtbij wondende zoon met vrouw en dochtertje, de familie van Alice in Duitsland en de tweede zoon die nog thuis woont. En wat waren Michiel en ik trots dat Catina ook naar ons toe kwam.
Catina is gelukkig. Ze kan heerlijk in hun tuin in een modderpoel donderjagen en dan in één keer met de modderpoten naar de bank in de kamer spurten. Dus Alice noemt haar Schmuddeltrulla. Verder weet ze goed wat ze wel en niet wil en is niet kleinzerig. Bij de dierenarts of het uittrekken van een teek of wat dan ook: nooit een kik. Ze is stapelgek op pens, maar toen ze bij hoge uitzondering een keer 3 uur weg waren, was de pens naast Catina onaangeroerd. Wat hebben we genoten van hun verrassingsbezoek. Na een drankje op een terras zijn we naar het IJsselmeer bij Molkwerum gegaan en hebben daar heerlijk rondgebanjerd met zijn allen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten