woensdag 14 september 2016

Augustus 30 2016 Aankomst van de 4 hondjes uit FuentevaquerosOm 12.30 afgelopen zondag stopte de transportbus van Home from Home bij Maureen met Terry, Olli, Lupita (nu Lupa), Golfo (nu Rakker). Ze zouden daar in opvang, maar waren vooruit geadverteerd en alle 4 hebben al een baasje (zie sitebericht hieronder). Nog mooier: die baasjes waren er. Wij waren ook gekomen om wat formaliteiten te regelen en dit mooie moment mee te maken. Home from Home is een fijn transport. Het is heerlijk dat de dieren ter plekke worden gebracht i.p.v. op een verzamelstopplek ergens bij een pompstation aan de snelweg o.i.d. En het gaat zo lekker rustig. Eén voor één komen ze uit de bus. De lijn die wordt overhandigd aan het nieuwe baasje en dan volgt de eerste ontroerende ontmoeting. Daarna nummertje twee etc. Het is 2 dagen en nachten reizen vanuit Zuid Spanje, dus een beetje ontspanning was broodnodig. De knotsgrote, perfect omheinde tuin was ideaal daarvoor. Al gauw werd er heerlijk gerend. En toen natuurlijk weer in de auto en echt naar huis. En de eerste berichten hebben we al gekregen.

 Rakker


Golfo heeft de nieuwe naam Rakker gekregen en dat leek ons helemaal raak. Hij was zeer levendig en actief bij aankomst en sjeesde de tuin door. Dat klopt met de beschrijving. Maar hij lijkt ook een rustige kant te hebben. Thuis gekomen ging hij lekker met de speeltjes aan de slag, maar later op de dag lag hij het allerliefst dicht tegen Corry aan op de bank met zijn koppie bijna onder haar. Kater Tinus komt af en toe even stiekem kijken. Als Rakker beweegt, smeert hij hem gelijk.

 Terry
 

 
Terry week niet van moeder Talitha’s zijde, maar is inmiddels ook al bevriend met Ties. De eerste nacht heeft Terry heerlijk geslapen. De babyfoon stond aan, maar na heel eventjes wat piepen bleef het helemaal stil. Ondanks zijn vele wonden en immense verwaarlozing denkt Talitha dat hij wel ooit in een gezin woonde, want hij springt alleen op de bank, als zij zegt dat hij bij haar mag komen liggen. Het uitlaten ging super. Ze waren verbaasd hoeveel mensen ’s ochtends om hal 7 de hond uitlaten! Terry’s aandachtspunt is eten. Hij is behoorlijk mollig, hadden we al gezien. Nu blijkt dat hij dol wordt, als hij eten ziet. Dus Ties met een koekje in de hand in de kamer, dat kan niet. Daar zal zijn verleden debet aan zijn. Het blijkt een heerlijk speels hondje dat dol is op de knuffels en de flossen.
‘We zijn ontzettend blij met Lupa.’
 
 

Lupita heet nu Lupa. Michel, Anke en Brechtje zijn zo gelukkig dat ze nu Lupa eindelijk thuis hebben. De eerste nacht ging super. Michel heeft op de bank beneden bij haar geslapen en ze ging nb. zelf lekker in de openstaande bench liggen. Maureen had iedereen wat shampoo meegegeven en Lupa heeft de eerste wasbeurt al gehad. Dat vond ze echt lekker. Ze vinden het geweldig dat ze heel veel energie blijkt te hebben. Wel moet ze nog wennen aan de 4 konijnen die in de tuin rondlopen.
Helena is gek met Olli, maar de katten en de kippen nog niet.’
 
 
Op de terugreis zat Olli heerlijk op schoot en bij thuiskomst kwam hij vrolijk en kwiek uit de auto. Het slapen en het wandelen gaan ook al direct super, maar er is een ander punt waarop gelijk fors getraind moet worden. Bij thuiskomst dook Olli direct bovenop de katten die doodsbang wegstoven en vervolgens had hij een kip te pakken. Hij is watervlug. Olli is een heel prachtig, levendig en pienter ventje dat beslist wel wil leren en die ook wel kan gehoorzamen. Maar ja, zo’n begin is er niet direct weer uit. Wist Olli veel, dat dat niet hoorde. Vogels, eenden, katten, kippen, daar wil hij op af. En blijkbaar is hem nooit geleerd dat je dat niet doet. Maar het betekent wel dat Helena met Olli en de andere dieren echt opnieuw moet beginnen en dat zal nu meer tijd vergen door de roerige start. En veel alertheid natuurlijk. We duimen heel hard dat Olli snel leert ook op dit punt gehoorzaam te zijn.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten