donderdag 23 augustus 2018

Februari 7 2017 Lita en Din zijn op vakantie.Lita en Din met hun nieuwe baasjes op vakantie

Zowel van Din als Lita een prachtige strandfoto gisteren. Lita is in Zeeland in een huisje. 20 januari ging ze naar Hoogerheide. Chris en Dimphy hebben een zwak voor kansloze oudjes. Brammetje, in maart overleden, en Chimo, op 4 december, waren al 15 toen ze kwamen. Nu was het huis (te) stil en bleef (te) schoon. De 3 nieuwe geluksvogels zijn Casper en Suus van 11 uit een Nederlands asiel en onze Lita, 10 geschat, uit Andalucia.Boomertje/poedeltje Lita zwierf op straat, nog geen 4 kilo. De dierenarts heeft haar gesteriliseerd, een oogje verwijderd, een aantal tanden verwijderd. Conny, beheerster van refugio de Protectora, was zo begaan dat ze haar in huis nam.


Aankomst in Nederland 20 januari, samen met Diana in de transportkennel

Dimphy schrijft: ‘het is een heel lief prulletje dat goed voor zichzelf kan opkomen, ook bij de twee anderen die op 18 december kwamen. En ze heeft het privilege dat ze naast hun bed mag slapen. Maar ze doen alles met hun drietjes. En de eerst schuwe Lita is nergens meer bang voor en doet alles vrolijk mee.
Lieve, ongecompliceerde, grote Border Collie Din is op vakantie in Zandvoort. Hij zat al een jaar in het shelter. Zo sneu voor een collie. Maar het geluk lacht Din nu toe.


Op weg naar nederland samen met Trompa

We waren zo blij met het mailtje uit Uden van echte Collie kenners, die we niks hoefden te vertellen. Die zelf weten dat naast beweging (geen rondje om de kerk!) geestelijke uitdaging minstens zo belangrijk is. Ook voor de bijna 10-jarige Din die heel fit is en flink loopt.


2 januari ging hij naar hen toe. En het is meer dan een match. Din is dol op beiden, maar is als de schaduw van baasje Rogier. Hij gaat al gezellig mee naar het stamcafé waar hij van iedereen een kroemel (een Brabantse knuffel) krijgt.

Het oefenen met de bal gaat super enthousiast en hij is ook al mee geweest op klus in Dordrecht. Din is gelukkig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten