dinsdag 21 augustus 2018

December 26 2017 Harry Potter werd Vinnie en gaat als een speer!

Dit kleine, een tikkie stoere chihuahua mixje van zo’n 2 à 2 ½ jaar kan keihard rennen. Gek op speeltjes. Een intens lief knuffeltje, dat graag bij je ligt, maar een lange wandeling met flink de pas erin zeer kan waarderen. Toch zit in het dappere, bruisende mannetje ook een onzeker kantje. Achtergelaten op een hondenspeelplaats en waarschijnlijk zijn tijd gesleten op een balkon of patio, wat helaas vrij gebruikelijk is in Andalucia. Hij kwam naar Nederland met de even kleine Piper: we doopten ze Pottertje en Pietertje. En sinds 4 november woont hij in Hoogeveen als Vinnie.
Met Vinnie gaat het beter dan we ooit hadden durven dromen. Hij voelt zich zo thuis. De combinatie van rust en ervaring die de baasjes uitstralen doet wonderen. Hun hele familie bestaat uit echte dierenmensen. Hun laatste hond was een Stafford, die een slecht leven had bij een drugsgebruiker. Wel wat anders dan Vinnie, maar dit formaatje is natuurlijk een stuk handiger in veel situaties. Vinnie heeft de combinatie van ervaring en rust nodig. Er zit geen kwaad bij, maar hij had weinig tot niks geleerd. Knalde ook zo op schoot, kop koffie in je hand of niet ….
En naast veiligheid, rust en sturing, krijgt hij veel beweging en afleiding, wat hij ook nodig heeft. Bij dit alles gedijt Vinnie zo, dat hij supersnel leert. Echt waar: na 18 dagen ging Vinnie al mee op met de vrachtwagen van het baasje naar Denemarken. Vrouwtje was ook mee natuurlijk. Ze hadden er volop vertrouwen in en het verliep flitsend. Hij wist al binnen een dag dat je niet op schoot mag, als de moto draait, maar zodra die stopt ….. hupla. Zijn ziel en zaligheid: de baasjes: als die er maar bij zijn.Geen opmerkingen:

Een reactie posten