woensdag 22 augustus 2018

Februari 5 2018 Vervolg Nature Association: 10 september kwamen Ana Banana en de pups Angel, Alvis, Archie, Crina, Craitza


Ana Banana werd Ana
Ana ging naar Maureen. We hadden geaarzeld. Was ze voldoende te socialiseren? Zouden we een goed plekje vinden? Al twee en een half, enkel het shelter gekend, nog met de fles gevoed daar. Ana kon er nog bij op de vlucht en als we het nu niet deden …. Maureen kreeg een bang hondje. Oude korsten op de kont (gebeten? vlooien?...?), vieze oren, trekkend met een pootje. Andere honden snauwde ze weg of dook er op. Pure spanning. Maar ze blijkt een overleefster. Maureen mocht haar vrij snel knuffelen en kammen. Piepballetjes blijkt ze gek op en ze kan rennen op haar platvoeten en kromme pootjes! Kortom, Ana is super op haar hoede voor vreemde mensen en honden, maar kan zeker leren vertrouwen.


Ana bij het fort NigtevechtAna en Lila

En toen … dat mailtje. Van iemand die heel goed gelezen had en zei: die beschrijving van wat Ana nodig heeft, dat slaat op ons en op deze plek. 19 december ging Ana naar Fort Nigtevegt, onderdeel van de stelling van Amsterdam, midden in de natuur. Naar een bazinnetje dat aanvoelt, iemand die geen haast heeft. Met de Australian Shepherds Boy van 15 en Tintin van 3, Roemeentje Lila en de dogproof poes. Eerst ‘woonde’ Ana in een kamer met Boy. Na een paar weken begon buiten de kennismaking met Tintin en Lila. Stap voor stap. Beter te langzaam dan te snel. En ze rent op het fort! Is gezond en glanst! Wij gaan Ana bezoeken, ook al zal ze wel op afstand blijven. Meteen vertrouwen is een brug te ver.


De 5 pups gingen in opvang naar Kim in Zutphen. Alfis, Angel en Archie zijn pups van Angela die jaren op straat leefde in dezelfde wijk en meermaals pups had. Ze werd geraakt door een auto. De dierenarts verzorgde haar gewonde poot en verwijderde een oogje. Daarna ging ze terug naar de pups, inmiddels in een opvanggezin. Die gingen naar het shelter toen ze groot genoeg waren en het opvanggezin adopteerde Angela.

 In de box vlak na aankomst

Alvis werd AlfieAlfie is de boef van het trio. Hij woont in Bornerbroek bij fantastische hondenmensen, met een fantastische ‘brother in crime’. Energieke, enthousiaste 2-jarige Jip had een maatje nodig, want oude Bram van 13 wil geen gedoe meer. Missie 1000% geslaagd! Jip is Alfie’s grote voorbeeld en idool. Waar Jip is, is Alfie. Samen slapen, gaten graven, in een noodvaart door de heerlijke bostuin van een hectare scheuren. Alfie is wel schuw naar vreemde mensen en op zijn hoede voor andere honden. De cursus was dus geen succes. Maar ook dat wordt beter. In het bos loopt hij al los. Helaas vindt ook hij het leuk oude Bram uit te dagen. En hij heeft altijd honger.

Angel werd Puck


Puck met Sepp

Klara draagt Angel/Puck het shelter uit


 Puck is het omgekeerde van Alfie. Ze heeft een hele kalme energie, is lief en makkelijk. Ongeschikt voor veel drukte. Je moet niet overheersend zijn, maar haar liefdevol uitnodigen. Puck is helemaal op haar plek bij een gezin in Amersfoort met oudere, rustige kinderen. Sportieve mensen die wandelen en in een tent kamperen. Puck vindt het heerlijk om lekker los te lopen in bos, zandduinen of polder waar ze vlakbij wonen. Nieuwe mensen zijn nog spannend, maar met het gezin is ze helemaal vrij en geniet van een stoeipartij met flosstouw.

Archie werd Ramzy wordt Marley Archie kwam na ruim 4 maanden adoptie terug. Pats boem. We hadden net nog een lovend berichtje gehad met foto’s . Zondag 21 januari brachten we hem terug naar Kim. Stil en van zijn stuk. Archie is mooi van binnen en van buiten. Lief, bescheiden. Gelukkig ontspande hij vrij snel. Hij is dol op de 3 jonge kinderen en wil spelen met hond Sepp en de katten. Archie is goed en liefdevol behandeld, maar in veel situaties schuchter. Het schoolplein is spannend en te enthousiaste, vreemde honden zijn echt eng. Maar al spelend met Sepp belandde hij al in de IJssel. En nu wordt hij Marley. Op het schoolplein sloeg bij vrienden van Kim en Tijmen de vonk over. Ze dachten al een poos over een hond en zowel vader, moeder als dochter zeiden alle drie zonder aarzelen ‘dat is hem’. Zondag gaat hij naar zijn nieuwe thuis. Actieve mensen, met honden vertrouwd. Waar hij 100% gezinslid wordt. Ze hadden al campings gezocht waar honden mogen. En hij hoeft zelden alleen te zijn. Hij gaat vast en zeker op- en openbloeien bij hen.

Marley met Sepp

Zusjes Crina en Craitza lagen in een doosje bij het shelter. Hoewel niet echt beschadigd, hebben ze in een belangrijke fase wel veel basissocialisatie gemist.Crina werd Nina


Sepp leert Crina zwemmen in de IJssel


Nina’s baasjes werden op slag verliefd op dit levenslustige en open hondje, toen ze op zondagmiddag op een parkeerplaats bij het bos Kim met gezin en honden ontmoetten. 4 maanden eerder was hun Kooiker Dorus van 17 jaar overleden. Nina stal hun hart. Een heel pittig, speels dametje dat baasjes nodig heeft die er graag op uit gaan en haar uitdaging bieden. Maar die ook consequent zijn en haar begrenzen. Nina kende nog niks, maar leert met sprongen. Een cursus blijkt ook echt aan haar besteed. En met hondenneefje Piety is het elke keer feest.

Nina met Ilay en Sepp


Craitza werd IlayIlay en Cooper video


Ilay was verlegen en veel kalmer dan Nina. Ze ging naar mensen in Leerbroek die al 30 jaar altijd 2 honden hebben. Ook ervaring met rescue: hun 9-jarige Spanjaardje Cooper zat eerst 3 dagen onder de tafel, maar is nu een lief, sociaal dier dat goed de hondentaal spreekt. Na het overlijden van hun labrador was er weer een plekje en was Ilay de gelukkige. Ze was eerst erg onder de indruk van alles: verkeer, geluiden, meerdere mensen. Maar in de veilige thuishaven is het inmiddels een en al pret. Daar is Ilay een gezelschapsdiertje dat in huis en tuin (2500 m2) met Cooper de sterren van de hemel speelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten