dinsdag 6 november 2018

April 19 2018 Blij en moedig met een paar krasjes op de ziel: Max (in Roemenië Constantin)Een rake omschrijving van Maureen. Vandaag bezoek bij Max (eerst Constantin) en baas Ype. In mei 2016 zwierf Max als puberhondje op straat. Na een jaar shelter kwam hij naar Maureen en na 3 weken werd Ype zijn baasje: een vrijbuiter met groot verantwoordelijkheidsgevoel voor Max en een rustige benadering. Hèt recept voor Max. Max is heel enthousiast, maar kon ook ineen duiken bij een onverwachte beweging. Dat duidt op een rugzakje. Max en Ype zijn altijd samen. Ze wonen in een camper aan de Waddenkant van de Afsluitdijk of op het erf van de Friese boerderij van Ype’s zoon.


Max is helemaal thuis in zijn heerlijke wereld. Hij slaapt vaak op het onderste bed in de camper. Op Kornwerderzand gaat hij buurten bij andere campers met een bevriende hond. Maar meestal is hij binnen 10 minuten weer thuis. Ype houdt hem natuurlijk in het oog. Ze wandelen samen ook het gebied over. Ype wilde niet riskeren hij Max ooit van de Afsluitdijk zou moeten plukken. Dus even een poosje aan de lijn, als ze dicht bij de weg kwamen. Hij snapte het super snel. En is aardig gehoorzaam langzamerhand.


                                       een lekker slaapplekje                                  Max met zijn vriend

Ook op de boerderij heeft Max een heerlijk bestaan. Hij heeft een grote hondenvriend, is geweldig met de kinderen en struint erf en veld af. Maar ook daar is Max altijd snel terug. Hij zoekt zijn baasje steeds weer op.naar muizen graven en dan lekker het veld in

Wat een heerlijk bezoek vanmiddag. De frisse wind, de spelende hondjes, de prachtige omgeving met langs varende schepen naar de sluizen. Kijk eens hoe de hondjes speelden. Eerst was het even verkennen, toen begonnen Rafa en Max en toen volgde Niki. 2 Spanjaardjes en een Roemeentje, alle 3 gelukkig.


Met Max, Niki en Rafa


Geen opmerkingen:

Een reactie posten