woensdag 25 april 2018

December 1 2017 Huisbezoek Trompa!Deze lieve, heerlijke, onverstoorbare Engelse Bull is al elf en een half jaar. Ze zat 12 – 14 uur per dag op een donkere patio waar ze zich ook moest ontlasten. Men slaagde erin het bazinnetje om te praten om Trompa te laten gaan. Maar voor dit type hond van deze leeftijd is een pover shelter met onverwarmde kennels in de winter heel slecht. Dus besloten we te helpen. Op 12 november arriveerde Trompa. We hoopten op lieve mensen die haar nog een fijn pensioentje met veel liefde en aandacht willen geven.


Trompa is echt zo’n komische bull, sociaal naar andere honden, maar heeft er niks mee, hoewel ze er tussen staat om geen koekjes te missen. Ze ook is een mooi weer hond, een blokje om is meer dan genoeg, en ze is superlief en geniet van knuffels. Ze is best nog in goede conditie en we hopen zo dat ze nog 1 of 2 jaar krijgt, hoewel dat een hoge leeftijd zou zijn voor een Bull.Deze week kwam de grote verrassing: een enthousiast bazinnetje, dat al eerder zo’n hond had, viel voor Trompa. En ze gunt haar 4-jarige Roemeentje Lizzy de aanwezigheid/steun van een oudere hond in huis. Niet alleen het bazinnetje, maar ook Lizzy mist de net overleden Mopshond toch behoorlijk, hoewel ze nooit speelden of tegen elkaar aanlagen. Gewoon er zijn. Wat zijn we blij voor Trompa. Ze hoeft heel weinig alleen te zijn, want als het bazinnetje er niet is, past altijd moeder op die om de hoek woont en die eveneens een gouden rescuehart heeft. Hoewel, voor Trompa hoeft verhuizen niet. Kijk haar hier liggen snurken bij Maureen.

 Trompa snurkt

Een kleine anekdote: Trompa is nog geopereerd recent en had nogal wat hechtingen. Maureen nam haar mee naar haar dierenarts voor verwijdering daarvan. Dat kan best even naar voelen. Maar … niks geen reactie. Trompa lag op de tafel en de zon scheen precies op haar. Ze soesde in slaap en bleef na afloop heerlijk liggen. Ze wilde niet wakker worden. Pas toen de assistente iets lekkers onder haar neus heen en weer bewoog, kwam er leven. Maureen schreef: Trompa kent haar prioriteiten J Gelukkig zijn de wondjes alweer mooi genezen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten