zondag 7 januari 2018

Juni 22 2017 Kleine Fresia is thuis! Ze heet Friemel.

 Met Hanke die op 3 juli weer 3 geluksvogels ophaalt.In het shelter met Klara

In Friemel’s paspoortje staat: geboren 02 januari 2016. Samen met zusjes Fuchsia en Frangipani (nu Faya) opgegroeid in hetzelfde shelter als Lady (vorig sitebericht). Fuchsia is in Engeland, Faya in Emmercompascuum en Friemel woont sinds 03 juni in Wageningen. Samen met Riri en Constantin haalden we haar op begin mei: klein, kwetsbaar en verlegen. Doodstil tijdens de reis in het cabinetasje in het vliegtuig. Het liefst op schoot.


  In de auto vanaf Schiphol.

Cabinetasje, verplicht aan de voet: stiekem geopend.
   
Wat was de maand opvang bij Maureen een geweldige voorbereiding voor de adoptie. Ze leerde speeltjes kennen en stapsgewijs in eigen tempo wennen aan huishoudelijke apparaten, aan verkeer. Aanvankelijk zocht ze veel steun bij Riri, maar Friemel werd steeds flinker.

Aankomst in Smilde.                            


Veilig vanaf de schoot aan mensen en verkeer wennen.
In anti-ontsnappingstuigje aan de lijn leren lopen.                 Met Riri.

Toen kwam de kroon op het werk. Ze woont nu samen met honden Zoë en Diesel. Bij mensen met engelengeduld, liefde èn inzicht en ervaring in dieren. Zoë komt uit Roemenië en heeft een verminkt achterpootje. En kleine Diesel kwam in zwaar verwaarloosde toestand bij hun dierenarts binnen om ingeslapen te worden. We waren op huisbezoek en kregen bijna tranen in de ogen, toen we zagen hoe mooi deze twee zijn opgebloeid, hoe blij en lief ze zijn geworden. We aarzelden geen moment: Friemel gaat hier naar toe.


                                                                    Rafa bekijkt Zoe
Niki vindt het een superhuisbezoek
Niki bij Zoe en Diesel op huisbezoek

Ook zij aarzelden geen moment. Na het huisbezoek sprongen ze in de auto naar Smilde en eind van de middag was Friemel thuis. En het was vanaf de eerste dag goed. De sfeer is zo veilig en stabiel, en ze is zo gewenst, zoals ze is. Verwachtingen zijn er niet, en dus geen druk. Het gaat zoals het gaat, in het tempo dat zij aangeeft. Dat voelt een dier feilloos. Ze durft dus. Wandelt al flink mee, slaapt en eet heerlijk. Kortom, Friemel geniet en is gelukkig. Dus veel foto’s: het was zo moeilijk kiezen.

Ik ben thuis!!!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten