zondag 10 december 2017

Juni 21 2017 Een super leuk bezoek in Deventer bij de Esperanza-hondjes Lady en Bikkel.


Yvonne met Lady                                   Bennie met Bikkel

In oktober adopteerden Bennie en Yvonne Bikkeltje, ongeveer 4 jaar nu. Hij doet wat denken aan Westie, maar heeft een zachte vacht. Dat is wel anders geweest. Hij is uitgedroogd en apathisch aangetroffen, aan zo’n kort touw aan een boom dat hij bijna hing. Extreem verwaarloosd, zijn vacht één grote touwboel en viltplaten. Dus voor het ‘ophangen’ was het leven ook geen feestje.


Bikkel kwam in september naar Nederland, samen met 5 andere honden uit de Spaanse refugio Protectora in Fuente Vaqueros. Alle 6 gingen in de week van Dierendag als Tweede Kans hondjes naar de Open Dag van Dierenartsenpraktijk Glas in Diever. En het geluk was met Bikkel. Hij werd direct geadopteerd door mensen met een groot rescue-hart.

Open dag in Diever

In dat grote rescue-hart was plek voor nog een verschoppelingetje. Eén voorwaarde: de match met Bikkel. We waarschuwden dat de click, verliefdheid op het eerste gezicht, er vaker niet dan wel is. Maar het komt bijna altijd goed, als we er geen druk op zetten. Na verloop van tijd zie je dan bv. dat ze speels worden, neuzen’, bij elkaar liggen. Dat pakten de baasjes super op: ‘de natuur zijn gang laten gaan met een oogje in het zeil’.Lady zoekt onvermoeibaar naar de bal.

Bikkel heeft sinds maart een Roemeens maatje: Lady, bijna 2 nu. In november kwam ze in het shelter van Carmen Milobendzchi bij Boekarest. Men wilde haar en een ander hondje dumpen. Gezien eerdere ervaringen bij dat flatgebouw met dumpen zijn de diertjes met spoed gehaald. Communicatie was daar niet mogelijk en dan telt alleen ‘ze veilig in handen krijgen’. Na 4 maanden shelter kwam ze naar Nederland.

Nog niet achter de fiets en rijden, maar dit is een goed begin.


Lady is een open, speels en heel parmantig prinsesje. Zij is de baas. Bikkel vond het eerst lastig, zo’n typetje. Hij heeft een zwaardere rugzak, is beschadigd in vertrouwen, heeft meer tijd nodig. De baasjes geven het inderdaad alle tijd, laten het hen zelf uitzoeken, maar zo nodig begeleiden ze even: Lady mocht bv. niet direct Bikkel’s mandje inpikken. En wat de kans op geslaagde adoptie beslist ook verhoogt is dat ze een paar weken vrij hadden genomen. De dieren zijn niet alleen en je kunt in alle rust aan elkaar wennen en patronen gaan opbouwen.Na 3 maanden voor het eerst samen op de bank, geheel uit hen zelf!Geen opmerkingen:

Een reactie posten