maandag 8 januari 2018

Juli 5 2017 Zo leuk!!! 3 nieuwe Esperanzahondjes ter adoptie: Jumpy, Bubico en Gieske.

Maandagavond zijn ze gekomen. Hanke vloog zondag naar shelter The Nature Association van Carmen Milobendzchi bij Boekarest en nam ze maandag alle 3 mee terug. Alle drie gedumpt, vervolgens in een liefdevol shelter, maar wel in primitieve omstandigheden met 350 andere honden en heel weinig handen aan het bed. Toen nog de hele spannende reis in een auto, in een bench in het ruim van een vliegtuig, weer een auto. En nu weten ze niet wat hen overkomt in de heerlijke tuin van Maureen en heerlijk binnen slapen op een zacht plekje.


Jumpy


Jumpy is 2 jaar geleden uit een dodingstation gered. Haar prachtige lange haar, afgeschoren i.v.m. de hitte, zal weer aangroeien. Ze leek wat op een kleine border collie x spaniel. Jumpy is open en sprong mensen in de kennel zo in de arm. Toch was ze bij aankomst in Nederland timide en verward. Ze is heel vriendelijk, maar moet wennen. Het komt vast goed. Want dinsdag lukte het al om een stukje op straat te lopen. Natuurlijk was het spannend en stond ze veel stil. Tegelijk had ze duidelijk ook vertrouwen.
Bubico was met de beste bedoelingen uit een Roemeens dodingstation gered. Ze beloofden Carmen baasjes te zoeken en financieel te steunen. Het is nu 2 jaar verder. Geen baasjes en allang geen financiƫle steun meer. Zo jammer. Volgens Carmen kon hij zeker een hele lieve, leuke huishond worden. En blij dat hij nu is! Hij loopt rond met een lach van oor tot oor sinds hij de transportbench uitstapte. Met zijn geschoren vacht oogt hij als puppy en volgens Maureen denkt hij ook dat hij dat is. Een vrolijke, dappere Bubico!

Carmen zag Gieske in februari aan de kant van de weg zitten bij een bushalte. En de volgende dag weer. En de volgende dag weer. Wachtend op baasjes die niet meer komen. Toen nam Carmen haar mee, ondanks het overvolle shelter. Toen Hanke daar was in maart, klampte Gieske zich aan haar vast. Hanke beloofde haar de volgende keer mee te nemen. En nu loopt ze kwispelstaartend rond, dankbaar opkijkend naar opvangvrouwtje Maureen. Ze is Gieske genoemd, omdat haar oorspronkelijke naam niet zo makkelijk roept. Die was Gisela: belofte. Deze prachtige betekenis is uitgekomen!Voor alle drie gaan we een fijn huisje zoeken. Hopelijk kijken mensen er doorheen dat ze alle drie geschoren zijn i.v.m. de grote hitte de afgelopen tijd daar. Meer nieuws volgt!Geen opmerkingen:

Een reactie posten