dinsdag 21 november 2017

Mei 31 2017 De waarde van piepkleine stapjes: Kleine Faya kwam uit haar schulp!

De 2 maanden oude Faya,Fresia en Fuchsia zwierven rond in een verlaten stadsdeel bij fabrieken in de buurt. Gedumpte pups, als zo vaak. Carmen Milobendzchi nam ze op in haar shelter: The Nature Association. Levensreddend, maar ook zwaar. Kou, vaak gebrek aan goed voer, onrust van 350 honden. Na een jaar kwam dit krummeltje naar Nederland, in opvang bij Maureen. Als eerste van de 3 zusjes, omdat ze het slechtst gedijde in het shelter. Het lieve, bescheiden hondje sneeuwde onder.Wat een overgang. Ze was op Mars beland en miste haar zusjes, schreef Maureen, die hele kleine stapjes met haar zette. Eerst de tuin in, aan de lijn in de tuin lopen, geluiden vanaf de weg horen, op de oprit kijken naar de weg, bij de weg vanaf de schoot naar verkeer en mensen kijken, kleine stapjes aan de lijn bij de weg, steeds meer echt leren lopen met hulp van een andere hond …..na een maand liep ze in de bekende omgeving als hond alleen goed mee aan de lijn. Wat is ze opgebloeid in de opvang. Het werd zelfs een racemonstertje in de tuin.Met Maureen, Bo Ghy en Dacia

Faya moest nog veel meer leren (kennen): mensen en grote honden (eng) op straat passeren, zindelijkheid, apart slapen, alleen zijn ….. maar liefde en geduld geven vertrouwen. De basis van alles. Franja kreeg de kans van Maureen en haar nieuwe baasjes bouwen hierop voort. Die zeggen ‘ze hoeft niks, nooit dwingen’. En dat voelt ze. Maar een dikke bonus is de aanwezigheid van Roemeentje Pluto, bijna net zo oud, een jaar geleden geadopteerd. Vanaf dag 1 een dikke klik. ‘Alsof ze voor elkaar gemaakt zijn’, zegt bazinnetje Karin. Enkel win win. Pluto, die een knap rugzakje had, miste de steun van een maatje, toen hun herder Mike recent overleed.

Faya met Pluto

We bezochten Faya zondag in het Drentse Emmercompascuum en zagen met eigen ogen hoe fantastisch die 2 kleintjes het samen hebben. En hoe geweldig hun baasjes zijn, die zeggen: wij zijn de bofferds met 2 zulke hondjes. En dan nog die heerlijke, grote tuin die wel een park lijkt, waar de twee achter elkaar aan racen. En vanuit de tuin loop je zo het natuurgebied in. Als je dan ook nog bij de baasjes mag slapen (Pluto onder de dekens en Faya in de nek van het bazinnetje) … dat is toch veiligheid en liefde ten top?


met hun bazinnetjeGeen opmerkingen:

Een reactie posten