dinsdag 21 november 2017

Mei 15 2017 ACTIE SAMENWERKENDE DIERENCLUBS: Tot 31 mei een opslag op de donaties. Zie ook www.samenwerkende-dierenclubs.nl

WIE STEUNT ESPERANZA? NLTRIO 0198487509 St. Esperanzahoopvoorhonden Bolsward: ‘Elke kleine donatie maakt het verschil.’

Vol plannen terug uit Roemenië. Maar alles kost geld. Keuzes…. Toen we vorige week werden opgegeven voor de 50 % aktie van de Samenwerkende Dierenclubs grepen we deze kans graag. Voor de dieren.
Samenwerkende Dierenclubs steunt al jaren personen en kleinere stichtingen uit hun noodfonds. Mooi werk. Ook organiseren ze jaarlijks een 50% zomer- en kerstaktie. Een vaste sponsor verhoogt de donaties die een deelnemer krijgt in de actieperiode met 50%. De inschrijving was al gesloten, maar men maakte voor ons een uitzondering. Alleen geen 50% opslag meer, maar 1/3 > 33% . En maximumopslag €250. Dus dromen we van € 750 aan donaties. Totaal € 1000! Daarmee kunnen we iets moois doen in Spanje of Roemenië. Eén groter project , zoals de kliniek in Cluj Napoca, of meerdere kleine, die er ook genoeg zijn. Carmen van The Nature Shelter in Boekarest deed dit weekend bv. een oproep om € 320 voor een antiparasietenmiddel tegen teken, vlooien e.d. voor de 50 katten. Esperanza heeft al 50 % daarvan overgemaakt.
Onderstaande tekst en 3 van de foto’s staan op de site van de samenwerkende dierenclubs. Wij hopen dat bekenden en onbekenden het werk van Esperanza steunen met een bijdrage in de aktieperiode.


St. Esperanzahoopvoorhonden ‘Respect en zorg voor mens, dier en aarde.’

Onze kleine stichting steunt de dierenwelzijnsorganisatie Nuca in Cluj Napoca, Roemenië. Ook helpen we in Boekarest en Granada (Andalusië) enkele shelters en privé-personen die zwerfdieren helpen. Verbetering ter plekke is ons hoofddoel: via preventie, bewustwording, betere dierzorg. We steunen bv. sterilisatiecampagnes in samenspraak met de dorpsbevolking, de scholen en de plaatselijke burgemeester/politie.


Deze vrouw in het Roemeense dorp Bontida was blij met de gratis sterilisatie. Ze mocht haar hond ophalen.)
Omdat de weg naar respect voor dieren nog lang is en adopties in het land zelf mondjesmaat, helpen wij ook met adoptie naar Nederland. En we zijn altijd extra blij, als we een dier kunnen helpen dat oud, gehandicapt, verre van moeders mooiste of anderszins heel kansarm is. Zo niet met adoptie, dan met een rolstoel of bijdrage in een operatie.

Voor de mensen in deze landen die met weinig middelen hard ploeteren voor dieren is steun niet alleen onmisbaar, maar ook letterlijk steun in de rug, een motivatie om het prachtige, maar zware werk vol te houden. Kleinere steunprojecten van Esperanza in het verleden waren o.a.: verwarming van een kattenverblijf, dakplaten ter bescherming en isolatie op dierenverblijven, muziek in een hondenkennel, watertoevoer.
Een enkele keer steunen we een groot project, zoals de pas geopende kliniek in Cluj Napoca, voorbeeld van hoogwaardige dierzorg in een land waar dieren soms zieker van de dierenarts terug komen door slechte hygiëne of verkeerde operaties. In deze kliniek kunnen minvermogende Roemenen met hun huisdier terecht en krijgen ook de zwerfdieren van Nuca een hoogwaardige behandeling.


Blinde Lucy kwam na 4 zware Spaanse jaren in de hemel. Ze loopt vaak vrij en blij op de heide bij Apeldoorn.


Niki en Rafa zijn onze eigen grote inspiratiebronnen voor dit mooie werk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten