zaterdag 2 september 2017

April 29 2017 De site bleef erbij. Even een tussenbericht.

Sneeuw op dag 1.De temperatuur is van 1,5  naar 28 graden gegaan van 20 tot 28 april

Zondag 22 april was het laatste site bericht van onze Roemenië-reis van 20 april - 3 mei. Over de eerste etappe in Cluj Napoca. Intussen veel gezien en beleefd. Zo veel dat je 's avonds weinig energie meer hebt en in de tijd voor naar bed gaan uitpuft en eet. Inmiddels in Boekarest beland via een grote omweg van 5 dagen.


Niki en Rafa gaan naar Maureen
Geregeld contact met Nederland over honden. Ook over de eigen dieren. Niki en Rafa logeren bij Maureen, hun tweede thuis. En deze keer is het extra fijn, want ze zijn beide verliefd op Dacia. Niki wel heel hevig.

Dacia is zo spontaan


 Ons gevoel zegt: Dacia adopteren. Maar ze is pas 1 jaar. En 3 honden? Bovendien zijn we veel op pad. Sommige mensen zullen misschien de wenkbrauwen optrekken, als de deur open gaat. Tot grote verwondering is ze nog steeds niet geadopteerd. Zo leuk en lief en mooi! Hoe kan dat? Ze kwam tegelijk met Cleo en Franja naar Nederland. Beiden al geadopteerd.

Cleo heet nu Lady, haar zusje Vonk, vorig jaar al geadopteerd in Nederland, kwam op bezoek.

Cleo/Lady werd na een paar dagen het vriendinnetje van onze Spaanse Bikkel in Deventer en Franja ging afgelopen donderdag naar Emmercompascum, waar het onmiddellijk super goed boterde met Pluto, ook een Roemeentje uit Calarasi. Ze heet nu Faya. Maureen heeft Franja al veel geleerd.

En ons Nederlandse pechvogeltje Bowie die minimaal 7 adressen achter de rug had is nu met zijn gatje in een boterberg gevallen. Hij is afgelopen maandag gehaald en woont met 3 andere adoptiehonden in Varsseveld bij mensen waar het geluk van een dier nummer 1 tot en met 100 is. Zijn grote verlatingsangst wordt gerespecteerd. Hij zal alle tijd van de wereld krijgen.

Bowie, nu Bobby,  is 100% ontspannen. Hij weet dat hij blijft.

Wel zorgen over poes Joep. Niet dat hij niet in goede handen is. We hebben een super oppas die 2 x per dag komt. Maar hij heeft nu voor de 6e of 7e keer oogontsteking in korte tijd. Een drastische kuur was niet afdoende. Vlak voor vertrek stak het weer de kop op. Het zalven hielp (hoewel een rampzalige onderneming, want hij mept direct van zich af), maar nu het andere oog.

 Heerlijk om in Roemenie een knorretje van Joep te horen


Knorrepot Joep

Geen opmerkingen:

Een reactie posten