vrijdag 14 oktober 2016

September 9 2016 Refugio Sierra Nevada.

Sierra Nevada zit nog geen jaar op deze plek. Ze hadden hoger in de Sierra jaren lang een prachtplek. Zoals vaker hier liep het slecht af. De eigenaar die er ooit zelf honden hielp, maar daar in om kwam en toen Anita om hulp vroeg, heeft hen letterlijk verjaagd. Terwijl Anita op de zorgvuldige wijze die haar eigen is er langzaam maar zeker iets moois van gemaakt had, wilde hij de boel verkopen tegen een woekerprijs. Het is een drama geworden, Anita en honden liepen gevaar etc. Natuurlijk heeft niemand anders het gekocht, want wie heeft daar ook maar iets te zoeken, en nu is het al onbegaanbaar.

Tot onze grote verrassing vond de refugio een nieuwe plek: waar op 8 januari 2008 onze Niki en Rafa vandaan kwamen! In Padul. De toenmalige refugio was al een paar jaar weg. Overwoekerd was het niet, want hier is (helaas) amper groen, maar steen en gruis en stof. Toch wordt al weer hard gewerkt aan verbetering. Tja, en hoe erg de honden het vinden dat ze geen met bomen begroeide bodem meer onder de poten hebben??? Als ze vrij lopen (en dat mag elke hond  hier gelukkig dagelijks een poos) dan kunnen ze knallen. Zie het filmpje. En het was nb. woensdag tijdens ons bezoek tegen de 40 graden. Gelukkig was de allereerste verbetering het zwembadje.


Verder bestaat de wens de daken tegen hitte en kou beter te isoleren. Daar gaan we wat bij helpen. Stap voor stap gaat de opbouw verder. Er is net een goede wasmachine gekomen en het goede bericht dat de burgemeester hen toestaat een stukje grond erbij te nemen. Er zijn momenteel zo'n 13 honden die nooit geadopteerd zullen worden. Die mogen daar dan een groot deel van de dag vrij lopen.


Dirkje met Freddy

We willen ook graag met een paar adopties helpen. Maar het is soms moeilijk voldoende goede informatie te krijgen. Als je hier bent, dan snap je dat. Het is keihard werken. Geen dag zonder een of meer nieuwe dieren. Allemaal verzorgen en heel veel medische ingrepen en het geregel rond adopties en contact met opvang gezinnen..... In oktober gaat Freddy naar Maureen in opvang. Een supervrolijke Frans. Hij heeft geen zicht in zijn linkeroog door een verkeerd gelopen ingreep ivm een kersenoog.

Dit ouwetje gaat na 6 jaar refugio naar een familie in Duitsland

Dit dier staat bijna de hele dag gebiologeerd te kijken bij het kattenverblijf.


Mirtel heeft een half oortje: aangeboren misschien of afgebeten?

En....... En...... En......

Wat is de cultuur hier toch anders. En wat is het dan geweldig dat er ook zoveel mensen zijn die niet praten over de druppel op de gloeiende plaat, maar zich blijven inzetten.
Op onderstaande blog lukt het voor vier filmpjes niet deze te uploaden, daarom nog een filmpje van die vier honden, na de knop hier direct onder.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten