vrijdag 14 oktober 2016

September 8 2016 Granada: Dieren, hitte en Alhambra.

Ongelooflijk. Maandag aangekomen en gisteren de heetste dag van de zomer hier. Overdag gemiddeld 43 graden. Rocio en Paco hadden al een poosje geleden een verrassing voorbereid voor deze dag. Ze vonden het te gek dat we in 8 jaren nog nooit waren toegekomen aan een bezoek aan het Alhambra. Een weredtopattractie. We hadden kaarten voor de entree van 12 uur, het heetst van de dag. Schitterend, in één woord, maar 4 uren in die hitte (hier soms over de 50 graden)  lopen, grotendeels ook buiten....


Er zijn veel zwerfkatten in en rond het Alhambra. Ze zijn gesteriliseerd door een groep Engelse dierenartsen en her en der ligt een hoopje voer op de grond. Ze zien er niet slecht uit.


Vandaag naar refugio Sierra Nevada in Padul. Muis en Beer zaten hier ook en we kijken welke honden we samen met Maureen kunnen helpen.

Freddy staat al op de lijst. Een heerlijk en vrolijk hondje: Golden Retriever met mix ???


Hij is bijna blind aan het linker oog door een slecht verrichte ingreep voor een kersenoog. (Later hebben we het oog op advies laten verwijderen en bleek er een hagelkorrel in te zitten)

Bij Rocio en Paco waar we weer slapen lopen naast 21 honden en 5 katten ook een zwijntje en een fret (logeert tijdelijk) rond.En natuurlijk Ellie: de mascotte van Esperanza. Niki en Rafa kwamen in januari 2008 bij ons. Die zomer bezochten we de plek waar ze vandaan kwamen en toen was Ellie daar. Ze sleepte zich voort op haar kontje: vergroeide botten van de achterpoten door extreme patella luxatie.


Rocio met Ellie
Ellie was ooit in Nederland in het Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam. Opereren was mogelijk, maar extreem ingrijpend en duur. We besloten toen met dat geld andere dieren te helpen en Ellie kreeg een rolstoel. Maar die is alleen voor wandelingen. Verder is ze zich steeds beter op haar manier gaan redden. Ze is heel gelukkig hier op de finca.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten