maandag 11 juli 2016

Juli 8 2016 Nog een paar kuiertjes en uitjes


We horen nog van veel van ‘onze’ honden en sommige zien we geregeld. Vaak wandelen we met Fyta uit Boekarest en Falco uit Spanje die een warm en veilig nest vonden bij onze vriendin en stichtingspartner Ria. Fyta is in een park in Boekarest geboren in een roedel die Carmen zo goed mogelijk probeerde te verzorgen. Maar toen ze Fyta een keer met een ernstige pootwond aantrof nam ze haar in huis en na het langdurige genezingsproces kon ze het niet over haar hart krijgen haar terug te zetten op straat.


De wond blijft wat zichtbaar, maar je merkt niets bij het lopen gelukkig

Falco komt uit de buurt van Toledo, midden Spanje. Een kansloze hond door zijn leishmaniose. Maar Ria maalt daar niet om. En sinds zijn adoptie in oktober 2015 is de betreffende bloedwaarde gestaag aan het dalen. Leish verergert bij stress en verminderde weerstand. En omgekeerd dus. Falco heeft veel op zijn donder gehad. Hij is daardoor soms moeilijk benaderbaar. In feite een schat die alleen maar lief gevonden wil worden.Falco is en blijft een jachthond

Even ergens zitten na de wandeling

Recent was ook Anieta op bezoek in Bolsward met Betty. Betty komt ook van Carmen. Ze is in het veld geboren en Carmen zag haar als puppy maandenlang rondzwerven. Tot de dag dat ze haar meenam, zo op de arm de bus naar Boekarest in. Betty kwam bij Anieta in Joure in opvang die al snel mailde dat ze niet meer gemist kon worden. We maakten een heerlijke wandeling met Betty. Ze is mooi, sterk en supersnel. Wel merkt Anieta behoorlijk dat ze een fors rugzakje heeft, maar ze blijft vooruitgaan.

 
En dan nog een bezoekje aan het Zwerfdierenfestival in Zeewolde. In procenten is het aantal mensen dat zich voor dieren inzet misschien niet groot, maar in absolute getallen wel. Het doet altijd goed dat even fysiek te beleven. Er waren veel clubs aanwezig en als je wat voor je dier wilt aanschaffen is het super handig, want je kunt tuigjes enz. naar hartenlust passen. Alle dierbenodigdheden zijn verkrijgbaar. Je doet ook nog eens ideeën op.

Wat tippelde het beestje relaxed mee
 
Stichting Dierensteun La Vida geeft oude en gehandicapte dieren een nieuw leven
 
Het Comité Anti Stierenvechten dat wereldwijd steeds meer successen boekt gelukkig
Als het krioelt van de dieren is er niets aan de hand, terwijl op straat soms één hond (en baas) genoeg is voor een aanvaring.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten